Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

10 curiozități despre iepuri

10 curiozități despre iepuri
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Simpatici, blănoși și mereu în acțiune, iepurii se numără printre cele mai îndrăgite animale de către copii. Cu multă răbdare și puțin noroc, iepurele poate deveni chiar și un animal de companie extrem de afectuos și mereu vesel, pe care îl poți crește în casă. Și pentru că iepurii au atât de mulți admiratori, iată câteva curiozități despre aceste vietăți blănoase.

  • Iepurii dorm de obicei cu ochii deschiși pentru a observa pericolele care pot apărea.
  • Dinții iepurilor nu se opresc niciodată din creștere, însă datorită faptului că aceștia rod tot timpul, dinții lor se mențin la o mărime mai scurtă.
  • Iepurii au simțul mirosului, cel al auzului și vederea extrem de dezvoltate. Iepurii aproape că au o vedere panoramică 360°, care le permite să observe dacă se apropie vreun pericol din orice direcție.
  • Atunci când în mediul în care trăiesc nu se întâmplă nimic pentru o perioadă de timp, iepurii încep să se plicitisească și caută metode pentru a schimba peisajul.
  • Iepurii au nevoie de cel puțin patru ore de mișcare pe zi pentru a preveni plicitiseala, dar și apariția osteoporozei.
  • Iepurii au personalități unice și nu seamănă între ei.
  • Sunt animale care își protejează teritoriul. Dacă adopți un iepure vei observa în scurt timp cât de nervos devine dacă îi invadezi locul . Aceștia au nevoie de mult spațiu și de regulă își fixează anumite puncte în care preferă să doarmă, să mănânce sau să își facă nevoile.
  • Unul dintre cei mai faimoși iepuri este Bugs Bunny, un personaj de desene animate pe care îl poți vedea aproape tot timpul rozând dintr-un morcov.
  • Iepurii sunt niște atleți redutabili, ei se pot deplasa chiar și 90 de centimetri dintr-o singură săritură.
  • La fel ca și pisicile, iepurii torc atunci când sunt relaxați.
Citește și:   Stiati ca ... Curiozitati din lumea animalelor

Articole interesante

Lasa un comentariu