Curiozități despre urșii polari

0

Urșii polari sunt unele dintre cele mai îndrăgite animale de pe pământ. Chiar dacă sunt șanse mici să vezi un urs polar altfel decât în documentare sau desene animate, câteva curiozități despre aceste animale fascinante vei dori cu siguranță, să afli.

  • Urșii polari trăiesc în zona sălbatică înghețată a Arcticii, în Canada, Alaska, Groenlanda, Rusia și Norvegia.
  • Urșii polari ating dimensiuni impresionante. Urșii polari adulți pot ajunge să aibă peste 2,5 m lungime și cântăresc în jur de 680 kg. Mărimea și greutatea lor uriașă le fac cele mai mari carnivore de pe Pământ!
  • Urșii polari sunt bine adaptați pentru a supraviețui într-unul dintre cele mai vitrege condiții de mediu de pe planetă. Pe lângă blana lor groasă, au un strat de grăsime mare care le izolează corpul de aerul înghețat și de apa aproape înghețată. Urșii polari au, de asemenea, pielea neagră sub blana strălucitoare, ceea ce îi ajută să atragă lumina soarelui și să se încălzească.
  • Urșii polari au mirosul foarte bine dezvoltat, incât pot adulmeca prada de până la 16 km distanță.
  • În ciuda dimensiunilor și volumului lor, urșii polari sunt înotători excelenți și pot înota și la peste 100 de km depărtare de țărm. Viteaza cu care înoată este de 10 km / h.
  • Deși înotători buni, urșii polari nu sunt suficient de rapizi atunci când aleargă.
  • Din păcate, aceste animale incredibile sunt clasificate ca fiind „vulnerabile”. Cea mai mare amenințare pentru urșii polari o reprezintă schimbările climatice. Creșterea temperaturilor globale înseamnă că gheața se topește mai devreme și se formează mai târziu în fiecare an, urșii polari având astfel mai puțin timp să își vâneze hrana.


Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?