Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Învăţ bine, dar iau note mici. Ce este de făcut?

Învăţ bine, dar iau note mici. Ce este de făcut?
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Ţi se întâmplă de multe ori să munceşti din greu pentru un test sau pentru un proiect, dar la final rezultatul să fie dezamăgitor? În acest caz trebuie să iei măsuri pentru a nu-ţi compromite întreaga activitate şcolară!

Păşeşti cu încredere într-un nou an şcolar, devii pasionat de o materie sau chiar de mai multe, îţi petreci ore în şir studiind şi exersând pentru şcoală, însă la final, notele sunt mici. Ori poate acest lucru se întâmplă doar la anumite materii. Indiferent în care dintre cele două situaţii te afli, mergi în profunzimea problemei şi descoperă singur care este motivul notelor mici.

Iată care ar putea fi cauzele rezultatelor slabe de la școală, chiar dacă înveți

Înveţi, dar înveţi mecanic

Probabil că ai auzit de multe ori “ înveţi ca un papagal” sau “ ai tocit lecţia” . Ei bine, aceste expresii descriu exact o modalitate de învăţare care nu dă rezultate şi conduce automat la note mici.

Atunci când memorezi nişte informaţii, fără să le înţelegi sau să ţi le treci printr-un “filtru” personal, nu vei reuşi să redai nimic din ceea ce ai învăţat atunci când ai de dat un test sau când eşti ascultat la ore. Aşadar, o soluţie pentru note mai bune ar fi să îţi schimbi stilul de învăţare.

Probleme de concentrare

Înainte de un examen sau de testările din timpul anului şcolar eşti convins că stăpâneşti la perfecţie materia, dar atunci când te afli în sala de examen sau eşti scos la tablă intervine un blocaj care te împiedică să îţi mai aminteşti ceea ce ai studiat zile la rând.

În această situaţie, cel mai probabil stresul şi anxietatea, inevitabile atunci când ai un examen, nu te mai lasă să te concentrezi şi să îţi aminteşti informaţiile pe care le ştiai foarte bine înainte.

O soluţie ar fi să înveţi intens pentru un examen sau pentru teste, dar cu o zi înainte să te opreşti din învăţat, să laşi informaţia să se sedimenteze bine, să îţi odihneşti mintea şi să te relaxezi.

Probleme cu profesorul

Dacă observi că notele de la o materie pentru care te dedici la fel de mult ca şi pentru celelalte sunt mai mici decât restul, atunci analizează puţin comportamentul profesorului care te taxează de fiecare dată când te notează.

Dacă este un profesor recunoscut pentru exigenţa sa, atunci nu prea ai ce să faci, însă dacă doar ţie îţi pune note mici este bine să încerci să îţi dai seama dacă nu cumva comportamentul tău îl deranjează sau l-a deranjat la un moment dat.

Dacă îţi dai seama că are ceva personal cu tine, caută să iei legătura cu respectivul profesor şi să ai o discuţie cu el pentru a lămuri situaţia.

Probleme de comunicare

Înveţi, dar iei note mici pentru că nu ştii să transmiți ceea ce ştii! Acesta este unul dintre cele mai des întâlnite motive care duc la rezultate slabe la şcoală.

Învaţă să comunici, atât cu profesorii, dar şi cu părinţii, exersează la acest capitol pentru că altfel situaţia ta şcolară nu se poate îmbunătăţi. Comunicarea este cheia succesului la şcoală.

Cere ajutorul

Atunci când eşti conştient că notele nu reflectă cunoştinţele pe care le-ai acumulat prin studiu, nu ezita să ceri ajutorul. Discută cu părinţii despre problemele pe care le întâmpini la şcoală şi găsiţi împreună o soluţie.

O variantă ar fi să faci câteva mediaţii sau să înveţi acasă împreună cu alţi colegi, ori împreună cu părinţii să încerci să îţi organizezi mai bine programul de studiu, pentru că multe probleme ar putea pleca chiar de aici.

Articole interesante

1 comentariu

  1. Unele cadre didactice vor sa fie dure . Cand le vad fata elevii se blocheaza .
    Unele cadre didactice se uita sa vada ce sunt parintii si pun note mici pentru a se duce elevii la ei la meditatie .
    Sunt si elevi care invata mecanic . Daca sunt opriti din expunere , nu mai stiu sa spuna continuarea .
    Unii elevi sunt timizi si trebuie sa fie incurajati .

Lasa un comentariu