Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum să înveți pentru chimie

Cum să înveți pentru chimie
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Chimia este acel gen de materie care fie îţi place de la început, fie nu vei putea să o suporţi! Pentru a nu ajunge în cea de-a doua situaţie, caută să înţelegi încă de la început chimia, să îţi însușești noţiuni, formule şi să studiezi pentru fiecare oră, pentru că dacă vei sări etape va fi greu apoi sau poate chiar imposibil să recuperezi.

Dar cum ar putea un elev să înveţe pentru chimie, dacă nu are nicio aplecare faţă de acest domeniu? Aceasta este o întrebare frecventă, atâta timp cât chimia se numără printre materiile obligatorii la şcoală şi la liceu, la majoritatea profilelor.

Dacă vrei să înţelegi chimia şi să îţi îmbunătăţeşti rezultatele, ţine cont de aceste metode şi tehnici de studiu.

  1. Citeşte lecţia înainte să înceapă ora

Înainte că profesorul să ajungă la clasă, citeşte notiţele sau meterialul de studiu. Acesta metodă ajută chiar şi în cazul chimiei. În acest fel te vei simţi mai sigur pe tine în timpul orei şi vei dori apoi chiar să participi activ la ora.

  1. Încearcă să înţelegi, nu să memorezi
Citește și:   Ce trebuie să știe copiii înainte să se transforme în adolescenți

Atunci când te pregăteşti la chimie va trebui să fii desul de selectiv cu ceea ce înveţi. Acest lucru este valabil pentru multe alte materii. Atunci când înveţi concentrează-te pe înţelegerea conceptelor şi nu pe memorarea lor în detaliu. Memorarea nu ar trebui să înlocuiască înţelegerea.

  1. Învaţă formulele

Chimia se bazează pe simboluri şi formule pe care va trebui să le stăpâneşti cât mai bine dacă îţi doreşti rezultate bune şi la această materie. Dacă vei interpreta corect aceste concepte, atunci chimia nu va fi o materie care să îţi facă probleme. Din păcate, în multe cazuri apar probleme la chimie, tocmai pentru că elevii subestimează importanța acestor lucruri.

  1. Ia notiţe

La ora de chimie nu e suficient să asculţi ce spune profesorul, ci va trebui să iei şi notiţe foarte clare. Vei observa că formulele şi simbolurile chimice vor fi mai uşor de memorat odată ce le vei nota.

  1. Exersează zilnic

Chiar dacă chimia nu se numără printre materiile tale preferate, exersează de câte ori ai ocazia pentru tine pasul cu materia şi pentru a obţine note suficient de bune încât să nu îţi afecteze media generală. Exerciţiile şi problemele aplicate ar trebui să facă parte din rutina zilnică atunci când înveţi la chimie. La fel de importante sunt şi testele pe care le poţi face acasă când te pregăteşti pentru chimie. Dacă vei pune în aplicare aceste metode, rezultatele tale la chimie se vor îmbunătăţi.

Citește și:   Recunoaşteţi fenomenul?

Articole interesante

Lasa un comentariu