Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum înveţi prin ascultare activă

Cum înveţi prin ascultare activă
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Cei care ascultă activ sunt printre cei care învaţă cel mai bine! Din păcate, nu toţi elevii sunt buni ascultători atunci când profesorii predau la clasa. În primul rând, trebuie să ştii că este o mare diferenţa între a asculta şi a auzi. Cei care ascultă activ sunt cei care reuşesc să proceseze informaţia pe măsură ce o aud. Din fericire, capacitatea de ascultare activă poate fi deprinsă. Iată ce trebuie să faci pentru a deveni un ascultător atent!

Ascultă pentru a înţelege

Cei care ascultă activ nu sunt atenţi doar la cuvinte, ci se concentrează şi asupra mesajelor care se ascund în spatele acelor cuvinte. Pentru a descifra mesajul, va trebui să determine ideea centrală care a fost comunicată. Atunci când vrei să devii un bun ascultător, fii atent la explicaţii, accente subtile şi alte detalii menite să facă mai clar înţelesul mesajului.

Îmbunătăţeşte-ţi stilul de a lua notiţe

Cei care ascultă ineficient au tendinţa de a nota toate detaliile, crezând că nişte idei detaliate echivalează cu notiţele bune. Cei care procedează în acest fel ajung să fie confuzi de ceea ce au scris atunci când îşi revizuiesc notiţele sau când învaţă după ele. Pe de altă parte, un bun ascultător îşi adaptează stilul de a lua notiţe stilului de predare pe care îl are profesorul. Aceştia se concetreaza pe ideea principală.

Citește și:   Experiment de fizică: Pendulul lui Maxwell

Descifrează noţiunile complicate

Mulţi dintre elevi nu mai reuşesc să ţină pasul în clasă atunci când se discută subiecte dificile. Este posibil că în timp ce asculţi, să auzi fiecare cuvânt, dar este dificil să procesezi noţiuni complicate. În această situaţie, un bun ascultător îşi foloseşte toate capacităţile mentale pentru a procesa informaţia care i-a fost prezentată.

Concentrează-te

Elevii care au dificultăţi de ascultare au de cele mai multe ori şi probleme de concentrare. Dacă vrei să devii un bun ascultător, va trebui să îţi dezvolţi abilitatea de concentrare şi să ignori orice ţi-ar putea distrage atenţia.

Concentrează-te pe ceea ce e important

Unul dintre cele mai importante elemente ale ascultării active este să te concentrezi pe ideile principale. Este o greşeală să te concentrezi doar pe date. Cu alte cuvinte, ascultătorii activi se concentrează pe poveste sau ideile din spatele datelor.

Fii interesat

Mulţi elevi îşi pierd interesul faţă de o anumită materie pentru că sunt plictisiţi sau dezinteresaţi. Drept urmare, aceştia renunţă să mai ia notiţe despre conceptele şi noţiunile care se predau la clasă. Pe de altă parte, ascultătorii activi sunt sau devin intersaţi de un anumit subiect, aşa că pot procesa informaţia şi pot fi atenți la ceea ce se predă la clasă.

Citește și:   Cum să te motivezi la început de an şcolar

Articole interesante

Lasa un comentariu