Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum să iei note mari în ultimul an de liceu

Cum să iei note mari în ultimul an de liceu
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Ultimul an de liceu este şi cel mai greu dintre toţi ani de şcoală. Clasa a XII-a este de asemenea decisivă pentru că acum, cei mai mulţi elevi, iau decizia cu privire la viitorul lor – aleg ce facultate vor urma şi au deja conturat un plan de carieră pentru după ce îşi vor termina studiile.

Ultimul an de liceu este cu totul diferit de toţi cei de până acum. Va trebui să te organizezi foarte bine, să îţi împărţi timpul în mod eficient, pentru că în ultimul an de liceu trebuie atât să continui să înveţi pentru materiile de zi cu zi şi în acelaşi timp să te pregăteşti pentru examenul de Bacalaureat, dar şi pentru admiterea la facutate. În cele mai multe cazuri, rezultatele şi performanţele din ultimul an de liceu, depind unele de altele.

Iată ce ar trebui să faci în ultimul an de liceu.

Află ce te motivează cu adevărat

Dacă ai în plan să urmezi o universitate de prestigiu, atunci află ce te motivează ca să ajungi la un nivel ridicat din punct de vedere academic şi stabileşte-ţi nişte obiective realiste care să te motiveze, dar şi care pot fi atinse. Pentru a rămâne motivat oferă-ţi din când în când câte o recompensă. Pentru că în ultimul an de liceu timpul liber va fi din ce în ce mai puţin, te poţi motiva oferindu-ţi câteva ore de distracţie şi relaxare, mai ales după o perioada de studiu intens. În acest fel îţi va fi mult mai uşor apoi să te întorci la studiu şi să înveţi temeinic pentru examenele dificile ce te aşteaptă. Să rămâi motivat este extrem de important mai ales în această perioada stresantă, în care va trebui să faci faţă unor provocări noi.

Citește și:   Cum să vorbești fluent o limbă străină în 3 luni

Fii organizat

Cuvântul de bază al ultimului an de liceu trebuie să fie “organizarea”. Încearcă să îţi organizezi cât mai bine timpul, materia de studiu, temele şi proiectele pentru că sunt foarte multe. La finalul clasei a XII-a te aşteaptă examenul de Bacalaureat pentru care va trebui să te pregăteşti foarte bine şi să îţi structurezi bine materia pe care o ai de învăţat, pentru că este un volum mare şi divers de studiu. La fel de importantă este organizarea şi pentru a nu ajunge să înveţi pe ultima sută de metri pentru cele mai importante examene de până acum. De asemenea, fii cât mai organizat în ceea ce ai de făcut pentru a nu ajunge să te epuizezi în perioade de studiu intens. Învaţă, dar nu uită sa faci şi pauze de relaxare!

Foarte important este să păstrezi ordinea în camera în care înveţi şi să ţii totul organizat şi la îndemână pentru că astfel îţi vei uşura munca şi te va ajută să înveţi mai uşor şi mai eficient.

Obiceiuri de invățare potrivite

Obiceiurile de învăţare pe care le dezvolţi în această perioada te vor ajută să iei note mai mari în ultimul an de liceu, dar şi mai apoi, pentru că le vei păstra şi la facultate. Urmează câţiva paşi simpli şi vei vedea cum îţi îmbunătăţeşti performanţele.

  • Nu lipsi de la ore, deşi această este un obicei frecvent în rândul elevilor din ultimul an de liceu
  • Nu întârzia la ore
  • Nu amâna ceea ce ai de făcut
  • Pregăteşte-te din timp pentru teste şi evită să înveţi cu o noapte înainte
Citește și:   Lucruri pe care e bine să le ştii înainte să ajungi la liceu

Articole interesante

Lasa un comentariu