Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Povestea prințului broscoi

Povestea prințului broscoi
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Trăia odată că niciodată un rege care avea o fiică foarte frumoasă. Ei trăiau într-un castel lângă pădure. De ziua ei, prințesa a primit în dar o minge de aur.
De atunci, de fiecare dată când se plictisea prințesa pleca în pădure și se juca cu mingea de aur, care devenise jucăria ei preferată. Doar că, într-o zi, din neatenție, prințesa a scăpat mingea în lacul adânc din mijlocul pădurii.
Fata a început să plângă, însă dintr-o dată a auzit o voce: “De ce plângi, prințesă?” Când s-a uitat în jos a văzut o broască mare și urâtă în apă.
“Am scăpat mingea de aur în apă”, a spus ea.
“Nu mai plânge”, îi spune broasca. “Dacă promiți că vom fi prieteni și mă vei lăsa să mănânc din farfuria ta și să dorm în paul tău, te ajut să îți găsești mingea.”
“Da, promit!”, a spus prințesa în timp ce se gândea cât de naivă poate fi broasca astfel incât să creadă că va părăsi vreodată lacul.
Broasca i-a adus mingea și imediat prințesa, în culmea fericirii, a plecat în fugă spre casă.
“Stai, nu poți să pleci fără mine!”, s-a auzit broasa. Dar prințesa nu a ascultat pentru că nu își dorea să fie prietenă cu o broască urâtă.
Spre seară, când prințesa lua cina, a auzit o bătaie în ușă. “Deschide ușa și lasă-mă să intru!”, s-a auzit o voce. Prințesa a deschis ușa și a rămas uimită să vadă, din nou, broscoiul cel urât.
Când regele a întrebat cine e la ușă, prințesa i-a povestit imediat despre promisiunea pe care o făcuse mai devreme. Atunci, regele îi spune fiicei sale: “Ce ai promis, aia trebuie să faci. Du-te și poftește broasca în casă.”
Prințesa a lăsat broasca să intre și imediat aceasta a început să se înfrupte din bunătățile pe care fata le avea în farfurie. Sătul, broscoiul a spus că îi este somn și vrea să meargă în pat. Prințesa a început atunci să plângă pentru că nu își imagina că poate dormi în pat cu o asemenea arătare, însă regele a continuat să insiste amintindu-i fiicei sale că întotdeauna trebuie să își tină promisiunile.
“Acum, trebuie să mă săruți de noapte bună!”, a spus broscoiul cel urât.
“Îngrozitor!”, și-a zis prințesa în gând, însă și-a amintit de mingea sa de aur și de promisiunea pe care trebuie să o țină. Așa că a închis ochii și a sărutat broasca.
Atunci, broscoiul cel urât s-a transformat într-un prinț frumos. Acesta i-a povestit prințesei că a fost transformat în broscoi de o vrăjitoare și că doar ea îl putea salva. Cei doi au devenit buni prieteni și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți.
Morala: Întotdeauna trebuie să îți ții promisiunile!

Citește și:   Ursul şi ţânţarul ( poveste siberiană )

Articole interesante

1 comentariu

Lasa un comentariu