Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Povestea florii magice și a fetei urâte

Povestea florii magice și a fetei urâte
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

A fost odată ca nici o dată două surori. Una foarte frumoasa si alta foarte urâtă. Într-o zi, în timp ce se plimbau prin pădure căutând ciuperci, au auzit pe cineva strigând și gemând. Era piticul Mihu. Fusese prins într-un desiș și nu se putea elibera. Fata cea frumoasă a început să râdă de el. Cea urâtă a tăiat spinii și l-a scos pe pitic cu bine dintre crengi.

– Pentru a-ți mulțumi, te voi învăța calea către floarea magică, a spus piticul salvatoarei lui. Cine o duce la rege va deveni regină. Urmează pârâul până la izvorul lui. Acolo, printre pietre,  crește floarea magică.

Acestea fiind spuse, a dispărut.

— Eu sunt cea care voi găsi floarea. Ești prea urâtă pentru a fi regină, a spus sora frumoasă, auzind ce îi spusese piticul surorii urâte.

Și a plecat în grabă în susul râului. Când a ajuns la izvor apa formase un mic lac și între stânci a putut să vadă floarea căutată. Lângă lac stătea însă de pază o zână.
– Unde te grăbești așa? a întrebat-o zâna.
Fata i-a spus că vrea să ajungă la floare.
– Este foarte simplu, i-a zis zâna. Doar că numai persoanele frumoase pe dinăuntru vor putea să treacă lacul și să poată intra în posesia florii magice. Doar oglindește-te în lac și vom vedea dacă ai această frumusețe.
Fata noastră, foarte sigură pe frumusețea ei, nu a mai stat pe gânduri și s-a oglindit. Dar în apă nu a văzut chipul ei drăgălaș cu cârlionți blonzi și obrăjori rozi, netezi, ci fața unei zgripturoaice. S-a speriat și a luat-o la sănătoasa.

Citește și:   Povestea maimuţei care s-a crezut regele animalelor

După ceva timp a ajuns acolo și fata cea urâțică. Zâna lacului a întâmpinat-o cu aceeași cerință de a se privi în apa lacului și a vedea cum este înăuntru.
Fata s-a apropiat timidă. Apele lacului au început să se miște în cercuri și a văzut o imagine foarte frumoasă oglindită acolo. Copila nu știa ce să creadă. Se privea, uimită.
-Ești o ființă minunată și înăuntru și în afară, i-a spus zâna și a atins cu degetul apa lacului. Pe suprafața albăstruie a apărut un pod de argint care s-a clădit de la picioarele fetei până la floarea magică. Fata noastră a pășit pe pod emoționată. A fost pe partea cealaltă lângă stânci în numai câteva secunde. Și iată floarea căutată, în toată splendoarea ei.

Fata se uita la floare și nici măcar nu și-a dat seama că devine încet la fel de frumoasă ca floarea însăși. A rupt-o cu grijă și i-a dus-o regelui. Regele a fost încântat să vadă fata drăguță cu floarea și, așa cum promisese, a făcut-o regină.

Morală:
Ceea ce ascunzi în interior este ceea ce ești cu adevărat și într-o zi se va arăta în afară.

Citește și:   Hoțul și câinele de pază

Articole interesante

Lasa un comentariu