Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

10 idei de jocuri cu baloane

10 idei de jocuri cu baloane
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Vacanța este un timp de relaxare și odihnă dar și o perioadă când ai ocazia să te joci mai mult cu prietenii sau frații. Dacă v-ați plictisit de jocuri cu mingea sau e prea cald să mergeți cu bicicletele sau la alte activități în parc, iată niște idei de jocuri cu baloane pe care le puteți juca oriunde, în curte, pe terasă sau unele chiar în casă:

1. Baloane cu apă
– în zilele călduroase poți umple cu apă niște baloane și agață-le afară pe o sârmă sau o creangă de copac. Jucătorii trebuie să poarte costume de baie și să le spargă în aer folosind gura, mâinile, o bâtă ori  ceva ascuțit. E amuzant că cei care reușesc să le spargă ”fac duș”. Puteți juca acest joc pe marginea unei piscine sau în vacanțele într-o zonă însorită.

2. Baloane cu surprize– se poate juca cu prietenii dar și în tabere sau la petreceri. Înainte de a se umfla se pun în baloane surprize diverse:  câteva bomboane, mici jucărioare iar în altele doar ceva amuzant, de exemplu niște boabe de fasole,  2-3 căței de usturoi, niște nasturi etc. În toate pune și niște confeti sau beteală ca să nu se vadă ce conțin. Umflă-le și leagă-le cu o ață undeva la înălțime. La fel ca în jocul anterior jucătorii le pot sparge în aer cu mâna sau cu un obiect: palete de badminton, bețe, furculiță, andrea etc. Surprizele sunt recompensele jucătorilor.

3.Tras la țintă cu baloane– baloanele umflate se așează pe un carton sau se prind de gard cu ață. Se folosesc săgeți de la jocurile de tras la țintă pentru a le sparge. Poate să câștige cel care sparge mai multe baloane de la distanță. Sau se scriu numere pe baloane și se calculează scorul. La fel se pot folosi și baloane de culori diferite și fiecare culoare are un anume număr corespunzător care se calculează.

4.Mână oițele – aceste oițe sunt de fapt baloane umflate. Copiii se așează în linie având fiecare câte un balon și câte o paletă de badminton, un baston sau o mătură. Ei trebuie să ”mâne” aceste oi de la o linie la un punct de sosire fără să le atingă cu mâna sau cu piciorul, numai cu acel obiect. Jocul merge bine pe iarbă sau pe covor, unde baloanele nu se pot sparge ușor dacă se ating de jos.

5.Tenis cu baloane– se joacă fie la o masă de tenis sau oriunde altcumva. Se pot folosi palete sau ceva confecționat sub formă de palete iar în loc de minge baloane umflate.


6.Sparge baloanele- foarte amuzant – se umflă mai multe baloane și se pun pe jos, pe scaune, pe canapea. Când îi vine rândul, jucătorul trebuie să spargă cât mai multe baloane fără să le atingă cu mâinile, picioarele ori vre-un obiect. Secretul e că le poate sparge așezându-se pe ele cu fundul sau cu burta. E amuzant și poate fi deliciul oricărei petreceri de copii sau a unei după-amieze plictisitoare.

7.Cursă pe cai – caii sunt tot baloane umflate. Jucătorii trebuie să se întreacă la alergări ținând câte un balon între picioare. Dacă îl scapă trebuie să reia cursa de la start.

8.Baloane în lingură- se aleg baloane mici sau medii. Se pot umfla sau umple cu apă. Jucătorii trebuie să aibă fiecare câte o lingură și câte un balon. La start se pune balonul în lingură și se transportă până la sosire fără să se sprijine cu mâna sau altcumva, ci ținut în echilibru în lingură. Dacă este scăpat, cursa se reia de la capăt.

9.Baloane la picioare- fiecare jucător are legate de picioare câte 1 sau 2 baloane umflate, jos să ajungă la sol. La start trebuie să spargă cu picioarele baloanele celorlalți dar să le ferească, să le păstreze intacte pe ale lui. Câștigă cel care rămâne ultimul cu baloanele sau un balon nespart.

10. Invazie de extratereștri- se pot folosi baloane verzi  rotunde și lungi (sau de alte culori) și carioci permanente ori acuarele acrilice pentru colorat. Poate fi un concurs individual sau pe echipe. Jucătorii trebuie să confecționeze din baloane un extraterestru. Pentru dificultate se poate da un timp anume (10-15min) ori cineva să voteze câștigătorii.

Articole interesante

Lasa un comentariu