Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Călcâiul lui Ahile – legendă şi semnificaţia expresiei

Călcâiul lui Ahile – legendă şi semnificaţia expresiei
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Ahile a fost unul dintre cei mai aprigi luptători din mitologia greacă. Ahile era înzestrat cu putere, curaj, mândrie şi onoare, adică toate acele calităţi pe care grecii le preţuiau cel mai mult. Cu toate acestea, în comportamentul său apăreau şi momente de furie şi încăpăţânare.

Călcâiul lui Ahile

La fel că mulţi eroi din mitologie, Ahile era jumătate om, jumătate fiinţă supranaturală. Părinţii săi au fost Peleus, regele Tesaliei din nordul Greciei şi nimfa mării, Thetis. Potrivit lui Homer, Thetis a fost cea care l-a crescut şi pe cel mai bun prieten al lui Ahile, Patroclus.

De-a lungul vremii şi alţi scriitori au mai adăugat detalii vieţii lui Ahile. În una dintre poveşti se spune că Thetis, pentru că se temea pentru siguranţa fiului ei, l-a dat pe acesta cu ambrosie, hrană zeilor, şi l-a ţinut în foc pentru a-i arde toate slăbiciunile umane.

Acest gest l-a oripilat pe regele Peleus, şi Thetis, nervoasă din cauza neîncrederii, a decis să îşi abandoneze soţul şi fiul şi s-a reîntors în mare.

O altă versiune a poveştii lui Ahile spune că Thetis a încercat să îl facă pe fiul său invulnerabil şi l-a scufundat în râul Styx. Apă din râu nu a reuşit să atingă şi călcâiul de care ea îl ţinea pe Ahile, iar acest punct a rămas vulnerabil. Acest mit este sursa expresiei “călcâiul lui Ahile”, care se referă la cea mai mare vulnerabilitate pe care o are o persoană.

Articole interesante

Lasa un comentariu