Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Ești deștept? Știi cum se formează fulgii de zăpadă?

Ești deștept? Știi cum se formează fulgii de zăpadă?
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Fulgii de zăpadă sunt minunați! Uneori par niște flori delicate, alteori niște stele scânteietoare. Dar te-ai întrebat vreodată cum se formează acești fulgi minunați? Ei bine, astăzi vom învață despre procesul minunat care creează fulgii de zăpadă.

Fulgii de zăpadă se formează prin cristalizarea vaporilor de apă din atmosferî. Atunci când vaporii de apă se condensează în jurul unui nucleu, aceștia se solidifică în formă unui fulg de zăpadă. Nucleul poate fi orice, de la o particula de praf la o bucățică de praf sau sare.

Dar, cum se decide formă exactă a fulgului de zăpadă?
Ei bine, acest lucru depinde de temperatura și umiditatea din atmosfera la momentul cristalizării. La temperaturi scăzute și umiditate ridicată, fulgii de zăpadă sunt mai mari și mai pufoși. La temperaturi ridicate și umiditate scăzută, fulgii de zăpadă sunt mai mici și mai plați.

Tipuri de fulgi de zăpadă
Există mai multe tipuri de fulgi de zăpadă, cum ar fi fulgii de zăpadă clasici sau fulgii de zăpadă hexagonali. Fiecare are propria să formă și textură unică. Unii dintre aceștia sunt atât de mari, încât pot fi văzuți cu ochiul liber, în timp ce alții sunt atât de mici, încât pot fi văzuți doar prin microscop.

Citește și:   De ce este cerul albastru?

Așadar, următoarea dată când vezi fulgi de zăpadă căzând din cer, gândește-te la procesul minunat care i-a creat. Fiecare fulg este unic si special, la fel ca și noi toți.

Articole interesante

Lasa un comentariu