Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Curiozități despre anotimpul de primăvară

Curiozități despre anotimpul de primăvară
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Primăvara este un anotimp minunat, plin de viață și culoare. În timp ce natura se trezește la viață și se pregătește pentru un nou ciclu de creștere și înflorire, există multe curiozități interesante despre această perioadă. Mai jos sunt câteva dintre cele mai fascinante:

  1. În timp ce majoritatea oamenilor consideră 20 martie ca fiind începutul primăverii, există alte culturi care o consideră începând la 1 martie sau chiar mai devreme.
  2. Primăvara este singurul anotimp în care durata zilei crește, oferind mai multă lumină solară și ajutând la încălzirea pământului.
  3. Ghioceii, simbolul primăverii, pot crește și în zăpadă, deoarece își produc propria căldură în timpul procesului de înflorire.
  4. Deși sunt numite flori de primăvară europene, lalelele sunt originare din Turcia și nu din Europa.
  5. În timp ce majoritatea păsărilor își fac cuiburi în crengile sau scorburile copacilor, ciocănitoarea cu spate alb își face primăvara cuibul în copacii cu scoarță moale, cum ar fi plopul sau salcia și își face chiar ea gaura.
  6. Broaștele țestoase își petrec iarna hibernând sub pământ sau în apă, iar primăvara ies la suprafață pentru a se încălzi la soare.
  7. Albinele sunt printre primele insecte care apar primăvara, începând să zboare în căutarea de nectar și polen pentru a hrăni colonia.
  8. În timpul primăverii, arborii eliberează o substanță chimică numită etilenă, care ajută la ruperea mugurilor și începerea procesului de înflorire.
  9. Florile de cireș sunt printre primele flori care apar primăvara și sunt considerate un simbol al începutului unei noi vieți și a frumuseții trecătoare.
  10. În multe culturi, primăvara este asociată cu curățarea și reîmprospătarea, motiv pentru care multe persoane își fac curățenie generală în această perioadă.
Citește și:   Expresii româneşti şi explicaţiile lor

În concluzie, primăvara este un anotimp plin de mister și frumusețe. În timp ce natura își face simțită prezența și se pregătește pentru un nou ciclu de viață, există multe curiozități fascinante despre această perioadă. De la ghiocei până la albine și lalele, primăvara este un motiv de bucurie și un simbol al speranței și reînnoirii pentru mulți oameni din întreaga lume.

Image by Jill Wellington from Pixabay

Articole interesante

Lasa un comentariu