Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Am auzit de Eminescu dar nu știu dacă mai trăiește

Am auzit de Eminescu dar nu știu dacă mai trăiește
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Pentru că pe 15 ianuarie sărbătorim ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu, sărbătorită și ca  Ziua Culturii Naționale, am vrea să aflăm câteva lucruri despre el.

Dacă ai trecut prin școală, cu siguranță ai studiat măcar una dintre operele lui. Este considerat a fi cel mai mare poet al României. Unii cunosc poate câteva titluri din ceea ce a scris și foarte puține lucruri despre el ca om și autor. Dar zilele trecute am văzut o emisiune Vox Populi și m-am îngrozit cât de puține știu romanii despre el. Postez acest video aici ca să vă amuzați (sau să vă îngroziți și voi).

Deci, dacă ești cumva la fel ca cei de mai sus, vreau să îți poți aminti măcar aceste lucruri despre Eminescu:

Mihai Eminescu (1850-1889) este considerat cel mai mare poet al literaturii române și unul dintre cei mai importanți scriitori din cultura română. A început să scrie poezii încă din copilărie, și a continuat să scrie poezii, proză și articole.

A publicat o cantitate limitată de lucrări în timpul vieții sale. El a publicat prima sa carte de poezii, „Luceafărul,” în 1883, și a continuat să publice poezii, proză și eseuri în reviste literare.

Citește și:   Cum se modifică corpul uman în spațiu

Printre cele mai importante lucrări ale lui Eminescu se numără:

  • „Luceafărul” (1883) – o carte de poezii care a avut un impact major asupra literaturii române și a devenit rapid un simbol al culturii naționale.
  • „Sămănătorul” (1884-1885) – o antologie de poezii care a reunit cele mai bune poezii ale lui Eminescu până atunci.
  • „Poezii” (1889) – o carte postumă de poezii care a reunit cele mai bune poezii ale lui Eminescu din toate lucrările sale anterioare.
  • „Eseuri” (1889) – o carte postumă de eseuri care a reunit eseurile lui Eminescu din toate lucrările sale anterioare.

Operele sale au fost traduse în mai multe limbi, inclusiv engleza, germana, franceza, iar unele poezii au fost adapate in melodii.
Eminescu a fost un foarte bun cunoscator al mitologiei si istoriei antice, care au avut o influență semnificativă asupra poeziilor sale.

Este considerat un geniu a literaturii dar ca și persoană a avut o viață scurtă și grea. S-a născut într-o familie modestă de țărani din Ipotești, a lucrat ca profesor, traducător, bibliotecar în diferite orașe din Moldova și a trăit o perioadă în București, unde a fost redactor la revista „Timpul”. Pentru că nu avea Bacalaureatul, a fost doar particant la cursurile unor facultăți, fără să încheie oficial nici una.
Nu a fost căsătorit, dar a avut un copil din flori cu fiica morarului iar iubita și muza sa Veronica Micle era și ea căsătorită și avea copii. A suferit de o boală psihică și a murit la numai 39 de ani într-un sanatoriu.

Citește și:   Diferenţe culturale care fac lumea mai interesantă

Mai multe despre viața și opera poetului Mihai Eminescu în video de mai jos.

Articole interesante

Lasa un comentariu