Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

7 întrebări de matematică

7 întrebări de matematică
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Următoarele întrebări pot fi rezolvate cu ajutorul conceptelor matematice şi puţină logică. Citeşte-le cu atenţie şi vei găsi răspunsul corect!

1. Domnul Ionescu are doi copii. Dacă copilul mare este băiat, cât la sută sunt şanse ca şi celălalt copil să fie tot băiat?

2. Dacă ½ din 5 este 3, atunci cât este 1/3 din 10?

3. Care sunt cele trei numere pozitive care atunci când sunt adunate sau înmulţite dau acelaşi rezultat?

4. O persoană claustrofobă se urcă într-un tren. Trenul intră într-un tunel imediat ce pleacă din staţie. Care este cel mai bun loc pe care poate să stea?

5. Care este următorul număr din serie? 1 11 1211 111221 312211

6. Pe raftul unei biblioteci sunt câteva cărţi. Dacă una dintre cărţi este a patra de la stânga şi a şasea de la dreapta, câte cărţi sunt pe raft?

7. Un şoarece are de parcurs un labirint. Sunt patru linii de la start şi sunt şanse egale să intre pe oricare dintre ele: pe linia A îi va lua 5 minute să ajungă la capăt, linia B o va parcurge în 8 minute, pe linia C va merge în 3 minute şi pe D va termina labirintul în 2 minute. În cât timp se presupune că va termina labirintul?

Citește și:   Barca buclucasa

Răspunsuri

1. 50%
2. 4
3. 1, 2 şi 3
4. În spate. Trenul va accelera aşa că va merge cu o viteză mai mare atunci când spatele trenului va intra în tunel, iar în felul acesta persoana din spate va petrece mai puţin timp în tunel.
5. Următorul număr este 13112221. Fiecare număr descrie numărul anterior. Începând cu 1, următorul număr îl descrie ca 11 (adică un 1). Apoi, al treilea set descrie 11 ca fiind 21 (adică doi de 1). Apoi, a patra serie descrie 21 ca 1211 (adică un doi şi un 1).
6. 9
7. În 9 minute. Sunt şase egale să aleagă oricare dintre cele patru variante şi dacă alege B sau D se vor adauga 8 sau 2 minute pentru ca şoarece va trebui să reînceapă labirintul: Timp parcurs = (1/4)x5+ (1/4)x(8+timp)+(1/4)x(3)+(1/4)x(2+timp). Timp = 9 minute.

Articole interesante

Lasa un comentariu