„Fără să sune clopoțelul” este un joc în aer liber antrenant şi care îi va binedispune pe copiii care participă. Pentru acest joc, jucătorii se vor împărţi în echipe de câte doi.
Pentru fiecare echipă este nevoie de un băț lung de 30 de centrimetri, de care se leagă o sfoară lungă de 50 de centimetri, la capătul căreia se leagă un clopoţel.
În fiecare echipă ar fi de preferat să fie câte un participant ceva mai voinic şi unul care să se încadreze la categoria mai “uşoară”. Cei mai voinici îi vor lua în cârcă pe cei mai puţin voinici, care vor ţine în mână beţele cu sfoară şi clopoţelul. Perechile astfel pregătite se aliniază în faţa unei linii de start.
Ei vor trebui să parcurgă o distanţă de 15-30 de metri (în funcţie de vârsta concurenţilor), sărind peste trei mici obstacole (o groapă, un şanţ, un scăunel, o grămadă de pietre etc) căutând să ajungă cât mai repede la linia de sosire, dar având grijă să nu sune clopoţelul pe care-l duce partenerul.
Echipa care ajunge prima primeşte zece puncte, a doua opt, a treia şase, iar a patra numai patru. Cele care vin pe locurile următoare nu mai sunt incluse în clasament.
Pentru fiecare sunet de clopoţel se scade însă câte un punct. Este recomandat că organizatorul jocului să numească pe lângă fiecare echipă câte un arbitru care să meargă pe tot traseul. Dacă nu sunt suficienţi elevi, plecare se va da pe rând şi conducătorul jocului va parcurge traseul împreună cu fiecare echipă, cronometrând, în acelaşi timp, durata mersului fiecărei echipe.
Lasa un comentariu