Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.
Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.
Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.
V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.
Please briefly explain why you feel this question should be reported.
Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.
Motivul pentru care raportezi utilizatorul.
Multumesc.
rezolva ecuatia pentru
metoda 2 de rezolvare a problemei initiale:
cum rezulta ca deci
dar pentru ca ecuatia sa aiba sens trebuie ca deci de unde rezulta ca
Sa mai zabovim putin:
Notam [x]=k ; k E Z
x = {x}/ k rezulta {x}=k*x
x = k+{x} = k+k*x rezulta x=k/(1-k) rezulta {x}=(k^2)/(1-k)
cum 0<={x}<1 avem 0<=(k^2)/(1-k)<1
Din (k^2)/(1-k) >=0 rezulta 1-k>0 rezulta k<1 ; am tinut cont ca k^2 >=0 iar pentru k=1 fractia care defineste {x} nu are sens
Din (k^2)/(1-k)<1 rezulta k(k+1)<1 rezulta k=-1 rezulta {x} = ((-1)^2) /(1+1) = 1/2
x = -1+1/2 = -1/2