Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Misterele naturii: 3 întrebări despre apă

Misterele naturii: 3 întrebări despre apă
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Apa este unul dintre principalele elemente din natură. Circuitul apei în natură descrie mişcarea apei la suprafaţa pământului, în atmosferă şi sub pământ. Apa, ca element atât de important și întâlnit la fiecare pas, a dat naștere și la o serie de întrebări pe care, de regulă mulți copii curioși le au.

De unde provine apa din râuri?

Ploile și apele provenite din topirea cantităților însemnate de zăpadă coboară pe pante și siroiesc grupându-se într-un punct sub formă de râuri care, la rândul lor, se regăsesc în colectorul general și anume fluviul. Acesta curge la o altitudine mai mică, iar panta este mai lină.  Râurile din țara noastră se varsă în fluviul Dunărea. Rețeaua fluvială drenează spre mare sistemul apelor continentale.

Cum ajunge apa în fântână?

Cu precădere în zonele rurale, oamenii continuă să folosescă și în zilele noastre apa de fântână, apreciată pentru puritatea și calitatea acesteia. Apa de ploaie se infiltrează în rocile permeabile sau fisurate și formează o pânză subterană în momentul în care întâlnește straturi impermeabile. Această apă poate fi folosită săpând o fântână până se ajunge la pânza de apă, a cărei abundență va depinde de căderile de apă.

De ce te poți oglindi în apă unui râu?

Suprafață unei ape liniștite este comparabilă cu cea a unei oglinzi în care se reflectă imaginea. Oglinda apei este transparent, iar ochiul poate distinge în același timp, imaginile reflectate de suprafață, precum și diversele lucruri care se găsesc în apă. Acest lucru se datorează fundului întunecat al râului sau lacului, cu malul, ierburile și pietrele sale, care joacă rolul stratului metalizat al unei oglinzi și permite ochiului să perceapă razele reflectate.

Articole interesante

Lasa un comentariu