Electricitatea este pretutindeni în jur, aceasta există chiar şi la nivelul oaselor noastre.
Electricitatea a devenit o formă esenţială de energie care poate fi transformată în lumină, căldură sau sunet. Cu ajutorul electricităţii putem avea în casă curentul electric ce ne permite să facem o mulţime de lucruri şi să folosim multe aparate pe care le avem în jur
Mai mult decât atât, aceasta poate fi stocată în baterii şi folosită independent de o sursă fixă de curent, cum ar fi o priză. Folosind electricitatea stocată în baterii, aparatele care funcţionează astfel pot deveni mobile, portabile şi aşa mai departe.
Ce trebuie neaparat sa stii
Cand se executa instalatii electrice, acestea trebuie neaparat facute de un electrician autorizat de ANRE.
Iată câteva lucruri interesante despre electricitate pe care până acum nu le ştiai.
Există animale electrizate, aşa cum este anghila electrică. Acesta este un pește mai puţin obişnuit care are capacitatea de a provoca şocuri electrice foarte puternice. Şocurile pe care le produce pot ţine prădătorii la distanţă sau pot paraliza un animal pe care îl vânează pentru a-l mânca.
Un pește adult poate produce un şoc de până la 600 volţi. O anghilă mai tânără poate produce şocuri de până la 100 volţi.
Unele animale pot produce electricitate. Acest tip de electricitate este produs din biomasă (gunoiul de animale). Deşeurile de animale pot fi arse pentru a genera eletricitate.
Doar că este nevoie de o mare cantitate de biomasă pentru a obţine electricitate. Gunoiul produs de o găină pe parcursul vieţii sale poate furniza suficientă energie pentru a ţine aprins un bec de putere mică pentru 50 de ore.
Cererea de electricitate este în creştere şi se aşteaptă ca aceasta să crească cu 70 % până în anul 2035. Cele mai populare surse de energie care sunt în acelaşi timp şi prietenoase cu mediul înconjurător sunt apa, lumina solară, vântul şi energia geotermală (căldura provenită din interiorul Pământului) şi biomasa (deşeurile provenite de la animale).
Electricitatea circulă cu aproape aceiaşi viteză ca lumina, adică mai mult de 299.000 de kilometri/secundă.
„Un pește adult poate produce un şoc de până la 600 volţi (unitatea de măsură a puterii). O anghilă mai ……” chiar nu stiam ca puterea ( electrica ) se masoara in volti