Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Ce nu știai până acum despre electricitate

Ce nu știai până acum despre electricitate
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Electricitatea este pretutindeni în jur, aceasta există chiar şi la nivelul oaselor noastre.

Electricitatea a devenit o formă esenţială de energie care poate fi transformată în lumină, căldură sau sunet. Cu ajutorul electricităţii putem avea în casă curentul electric ce ne permite să facem o mulţime de lucruri şi să folosim multe aparate pe care le avem în jur

Mai mult decât atât, aceasta poate fi stocată în baterii şi folosită independent de o sursă fixă de curent, cum ar fi o priză. Folosind electricitatea stocată în baterii, aparatele care funcţionează astfel pot deveni mobile, portabile şi aşa mai departe.

Ce trebuie neaparat sa stii

Cand se executa instalatii electrice, acestea trebuie neaparat facute de un electrician autorizat de ANRE.

Iată câteva lucruri interesante despre electricitate pe care până acum nu le ştiai.

Există animale electrizate, aşa cum este anghila electrică. Acesta este un pește mai puţin obişnuit care are capacitatea de a provoca şocuri electrice foarte puternice. Şocurile pe care le produce pot ţine prădătorii la distanţă sau pot paraliza un animal pe care îl vânează pentru a-l mânca.

Un pește adult poate produce un şoc de până la 600 volţi. O anghilă mai tânără poate produce şocuri de până la 100 volţi.

Citește și:   Descoperă lumea: Curiozități pe care nu le știai până acum

Unele animale pot produce electricitate. Acest tip de electricitate este produs din biomasă (gunoiul de animale). Deşeurile de animale pot fi arse pentru a genera eletricitate.

Doar că este nevoie de o mare cantitate de biomasă pentru a obţine electricitate. Gunoiul produs de o găină pe parcursul vieţii sale poate furniza suficientă energie pentru a ţine aprins un bec de putere mică pentru 50 de ore.

Cererea de electricitate este în creştere şi se aşteaptă ca aceasta să crească cu 70 % până în anul 2035. Cele mai populare surse de energie care sunt în acelaşi timp şi prietenoase cu mediul înconjurător sunt apa, lumina solară, vântul şi energia geotermală (căldura provenită din interiorul Pământului) şi biomasa (deşeurile provenite de la animale).

Electricitatea circulă cu aproape aceiaşi viteză ca lumina, adică mai mult de 299.000 de kilometri/secundă.

Articole interesante

1 comentariu

  1. „Un pește adult poate produce un şoc de până la 600 volţi (unitatea de măsură a puterii). O anghilă mai ……” chiar nu stiam ca puterea ( electrica ) se masoara in volti

Lasa un comentariu