Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Jocuri cu litere şi cuvinte

Jocuri cu litere şi cuvinte
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Jocurile cu litere şi cuvinte îi amuză de fiecare dată pe cei mici, chiar dacă nu presupun mişcare şi nu implică nici jucării.

Anagrame

Pentru acest joc e nevoie de cât mai multe litere: pot fi folosite cele de la jocul de Scrabble sau se pot confecţiona din bucăţi mici de carton pe care se vor scrie litere.

Dacă sunt prea mulţi copii aceştia pot fi împărţiţi pe echipe şi pe cât se poate să fie aleşi pe grupe de vârstă.

Pentru anagramă, alege o colecţie de cuvinte pe care crezi că fiecare copil ori echipă le poate dezlega.Copii mici vor avea nevoie de grupuri formate doar din câteva cuvinte simple, copiii mai mari se pot descurca şi cu 5-6 cuvinte mai lungi în acelaşi timp.

Formează cuvintele cu ajutorul literelor, apoi amestecă-le bine şi dă-le copiilor. Alege complexitatea cuvintelor în funcţie de vârsta celor mici.

Fiecare echipă va primi litere din care va forma cuvintele şi un indiciu despre ceea ce ar trebui să scrie cu ajutorul literelor. De exemplu, le poţi cere să scrie nume de animale care trăiesc la fermă sau nume de păsări domestice.

Prima echipă sau jucătorul care reuşeşte să scrie toate cuvintele câştigă. Jocul este atât de captivant încât, pe măsură ce vor înţelege cum se joacă, copiii vor începe să joace între ei .

Am fost în vacanţă

„Am fost în vacanţă” este un joc care antrenează memoria copiilor şi în acelaşi timp, îi amuză. Pentru acest joc este nevoie de ceva cunoştinţe de geografie, aşadar jocul este recomandat copiilor puţin mai mari şi mai ales celor pasionaţi de acest domeniu.

Primul jucător se gândeşte la un oraş, ţară sau un continent care începe cu litera A şi spune: „Am fost în vacanţă în Albania”.

Al doilea concurent repetă propoziţia rostită de primul şi adaugă şi o altă destinaţie care începe cu litera „B”. „Am fost în vacanţă în Albania şi Bulgaria”. Al treilea adaugă ceva ce începe cu C: „Am fost în vacanţă în Albania, Bulgaria şi Catedrala Notre Dame”. Jocul continuă până când unul dintre concurenţi nu îşi mai aminteşte ordinea, cuvintele sau face o greşeală.

În valiză

În valiză este un joc clasic care dezvoltă şi antrenează capacitatea de memorare a copiilor. Jocul poate fi adaptat în funcţie de vârstă.

Primul jucător se gândeşte la un obiect care începe cu litera „a” şi spune. „Am pus în valiza un ac”

Următorul jucător va repeta ce a spus primul, dar va adaugă şi un obiect care începe cu litera „b”. „Am pus în valiza un ac şi o bluză”.

Următorul va adaugă pe lângă primele obiecte şi un al treilea care începe cu „c”. „Am pus în valiza un ac, o bluza şi o carte”.

Jocul continuă până când unul dintre jucători nu îşi va mai aminti lista de obiecte sau face o greşeală. Acesta iese din joc, şi cei care au rămas continuă până când va rămâne ultimul jucător sau până când se va ajunge la capătul alfabetului.

Articole interesante

Lasa un comentariu