Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Experiment: mersul pe ouă

Experiment: mersul pe ouă
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Următorul experiment trebuie neapărat să fie executat corect de prima dată, pentru că dacă greșești riști să strici atât materialele de care ai nevoie, dar să și faci destul de multă mizerie în casă.

Pentru acest experiment ai nevoie de câteva materiale și foartă multă atenție. Nu te grăbi, execută mișcările cu calm și relaxat.

Materiale necesare:

Două cutii cu câte 10 ouă crude

Saci de gunoi, bucăți de carton

În cazul în care experimentul nu îți va ieși, ai nevoie de o găleată cu apă, mop și detergent pentru a curăța locul.

Cum procedezi

Pregătește locul, așezând pe jos saci de plastic și cartoane sau hârtie. Așază cele două cutii cu câte 10 ouă una lângă cealaltă. Atenție:  verifică fiecare ou în parte și ține cont că acestea trebuie să fie întregi, coajă nu trebuie să fie crăpată. Toate ouăle din cutii trebuie așezate în același fel, fie cu partea ascuțită în sus, fie cu această parte în jos.

Acum a venit rândul să intri în acțiune și să execuți mersul pe ouă, având grijă ca acestea să rămână la final intacte. Așadar, pune primul picior gol pe cutia cea mai apropiată și ai grijă ca greutatea propriului corp să fie distribuită în mod egal pe suprafața celor 10 ouă din cutie. Pentru a pune și al doilea picior, va fi nevoie să te ajute cineva.

Citește și:   Activităţi educative în drum spre şcoală. 7 idei pentru copii şi părinţi

Dacă acorzi toate atenția și nu faci gesturi bruște, ouăle vor rămâne întregi pentru că, în ciuda aparențelor, coaja acestora este suficient de puternică să reziste chiar și greutății corpului tău.

Explicația este una simplă: coaja ouălor este foarte tare și atunci când asupra acesteia acționează o presiune egală pe întrega suprafață, tensiunea este distribuită la nivelul întregului ou, iar acesta va rămâne întreg.

Articole interesante

1 comentariu

Lasa un comentariu