Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Coronavirus: cum se fac cursurile în țările care au redeschis școlile

Coronavirus: cum se fac cursurile în țările care au redeschis școlile
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Pandemia de coronavirus a dus la închiderea școlilor în întreaga lume pentru a împiedica răspândirea bolii. Criza provocată de Covid-19 a afectat 1.4 miliarde de elevi din întreaga lume. După aproape două luni de la declașarea pandemiei, câteva țări, unde cazurile de infectări au început să scadă simțitor, au decis reluarea cursurilor în școli. În România, școlile rămân închise până în septembrie.

Coronavirusul a provocat multe schimbări la nivel de societate și de individ, și cu siguranță va schimba și modul în care se va face școală cel puțin o bună perioada de acum înainte.  Israelul, Norvegia, Danemarca, China, Germania, Franța sau Japonia sunt câteva țări care redeschid porțile școlilor, însă cu măsuri de precauție pentru ca elevii să fie în siguranță.

Pentru a reduce riscul de infecție, băncile elevilor din Danemarca, Israel și Norvegia se află la o distanță de șase metri, recomandarea oficială pentru o distanțare socială eficientă.

În Norvegia, copiii își petrec ziua în grupuri de trei sau șase, în funcție de vârstă. Înainte de pandemie, într-o clasă erau 20 de elevi.

În estul Chinei, elevii poartă pălării cu elice, care măsoară un metru și jumătate pentru a le aminti de distanțarea socială. De asemenea, un profesor din provincia Sichuan a luat decizia de a verifica în fiecare zi temperatura elevilor când aceștia întră la curs.

În Israel, elevilor nu li se permite contactul fizic cu colegii sau cu personalul școlii.

Danemarca este prima țară europeană care a redeschis școlile, pe 15 aprilie. Copiii au fost nevoiți însă să stea la coadă, păstrând distanța socială pentru a putea intra în clădire. La școală, copiii au fost informați că trebuie să se spele pe mâini, la fiecare două ore, cel puțin un minut, să studieze și să se joace doar într-un grup prestabilit. Accesul în școală se face pe mai multe intrări pentru a se preveni aglomerația.

Incepând cu 11 mai și în Franța se deschid școlile, însă întoarcerea elevilor în bănci se va face gradual: timp de trei săptămâni, vor reveni la școală mai întâi cei mai mici dintre elevi, însă nu chiar din 11 mai, zi când profesorii sunt cei care se întorc primii în instituțiile de învățământ. Cei din liceele profesionale ar urma să înceapă direct cu atelierele practice, iar din 25 mai, toți elevii ar trebui să revină la școală. Totuși, clasele nu vor putea să aibă mai mult de 15 elevi. Pentru copiii mici, care merg la grădiniță, întoarcerea este prevăzută în iunie. Aici, grupele ar urmă să fie de maximum 10 persoane.

Guvernul olandez a decis redeschiderea parțială a grădinițelor și școlilor primare începând cu 11 mai. Elevii din ciclul primar vor putea reveni la școală cu „timp parțial”, alternând învățământul la domiciliu cu cel de la școală. Elevii din clasele gimnaziale și cei de liceu se vor putea reîntoarce la școală de la începutul lunii iunie.

Articole interesante

Lasa un comentariu