Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Lucruri mai puțin știute despre bradul de Crăciun

Lucruri mai puțin știute despre bradul de Crăciun
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

A mai rămas puțin până la Crăciun, iar în unele case se zăresc deja luminițele aprinse în brad. Bradul este unul dintre cele mai importante simboluri ale Crăciunului și împodobirea acestuia este un moment extreme de așteptat. Tradiția spune că bradul de Crăciun se împodobește în Ajun, dar cei care vor să se bucure cât mai mult de frumusețea acestuia și să între mai repede în atmosfera de sărbătoare, îl pot împodobi atunci când își doresc.

  • Primul brad împodobit de Crăciun a fost la Riga, Letonia, în anul 1510.
  • Pe lângă brazi, și alte tipuri de copaci mai erau împodobiți de Crăciun, printre aceștia numărându-se cireșul și păducelul.
  • Pentru a lumina bradul de Crăciun inițial s-au folosit lumânări, o tradiție care a apărut la mijlocul secolului 17.
  • La început, bradul de Crăciun era împodobit cu bomboane, nuci sau mere, în loc de globurile pe care le folosim astăzi.
  • Din 1947 și până acum, bradul din Trafalgar Square este un dar pe care capitala britanică îl primește din partea orașului  norvegian Oslo. Bradul este un simbol de mulțumire și respect față de poporul britanic care a ajutat Norvegia în timpul celui de-al doilea Război Mondial.
  • Faimosul cântec de Crăciun, Jingle Bells a fost scris în 1857 de către James Pierpont. Inițial s-a numit One Horse Open Sleigh și fusese compus pentru Ziua Recunoștinței.
  • Un brad de Crăciun are nevoie de 10 ani pentru a ajunge la înălțimea medie la care de obicei este achiziționat.
  • Brazii artificiali devin tot mai populari, fiind aparent o soluție mai practică: rezistă intacți și sunt mai ieftini. Astăzi, brazii artificiali se fabrică din aproape orice.
  • În Ucraina, brazii de Crăciun sunt decorați cu pânză de păianjen.
  • Nemții agață în bradul de Crăciun un glob în formă de castravete murat, ca simbol al norocului pentru primul copil care va găsi inedita decorațiune.

Articole interesante

Lasa un comentariu