Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum a apărut tradiția bradului de Crăciun

Cum a apărut tradiția bradului de Crăciun
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

În fiecare an, obişnuim să împodobim bradul de Crăciun cu globuri, luminiţe colorate, figurine fel de fel şi multe alte decoraţiuni, dar poate puţini dintre noi ştim de ce bardul este simbolul sărbătorii de Crăciun şi cum a intrat el în tradiţia multor popoare.

Cu mult timp înainte, plantele verzi de orice fel au jucat un rol foarte important în vieţile oamenilor.

În Egiptul Antic, în China şi în cultura evreiască, copacii verzi, ramurile şi coroniţele erau considerate simboluri ale nemuririi. Şi în Europa există acest cult al copacilor verzi, norvegienii şi suedezii obişnuind, încă din cele mai vechi timpuri, să îşi decoreze casele pentru Anul Nou cu plante şi ramuri verzi despre care se spunea că au puterea de a alunga spiritele rele.

Atunci când creştinismul a pătruns în Europa, tradiţia verde a fost păstrată şi a devenit parte a sărbătorii de Crăciun.Tradiţia de a avea un pom de Crăciun provine din Germania.

În epoca medievală, nemţii îl numeau “copacul Paradisului”. Acesta era un brad în care erau agăţate mere pentru a aminti astfel de Adam şi Eva în Grădina Edenului, simbolizând astfel un nou început. Bradul de Crăciun era împodobit pe 24 decembrie, o tradiţie care s-a păstrat până astăzi.

În 1800, Regina Charlotte, soţia de origine germană a regelui George al III-lea, a fost cea care a dus această tradiţie pentru prima oară în Marea Britanie, împodobind un brad de Crăciun ce a putut fi admirat la petrecerea tradiţională de la Windsor. Prinţesa Victoria a avut şi ea brad de Crăciun la pataul Kensington în 1832. Membrii familiei regale britanice au avut brad de Crăciun cu mult timp ca aceasta să devină o tradiţie în rândul oamenilor obişnuiţi.

Cel care a răspândit însă tradiţia bradului de Crăciun în rândul britanicilor a fost Prinţul Albert, soţul Reginei Victoria.

Acesta a făcut publică o fotografie cu toţi membrii familiei strânşi în jurul bradului de Crăciun. Din acel moment toată lumea şi-a dorit să aibă brad de Crăciun în casă, ca un simbol al sărbătorii, dar mai ales al familiei reunite de Crăciun. Brazii în stil victorian erau decorați cu lumânări şi dulciuri.

Articole interesante

Lasa un comentariu