Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Fotosinteza: Cum se hrănesc plantele

Fotosinteza: Cum se hrănesc plantele
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Toate vieţuitoarele au nevoie de energie pentru a trăi, energie care provine din hrană. Spre deosebire de oameni şi animale, plantele îşi iau energia într-un mod diferit – prin fotosinteză!

Plantele iau apă din sol prin vasele lemnoase, numite xilem. Apa ajunge astfel la frunzele plantelor. Frunzele absorb dioxidul de carbon din aer în plantă. Dioxidul de carbon se amestecă cu apa. Energia solară ajută acest proces să aibă loc şi transformă amestecul într-un zahăr numit glucoză. Glucoza este hrana plantei care îi dă energia să crească.

Alte lucruri interesante despre fotosinteză

În frunzele plantelor se găseşte o substanţă numită clorofilă. Clorofila este cea care dă culoarea verde a frunzelor. Tot clorofila atrage energia solară pe care planta o poate folosi.

Atunci când plantele absorb dioxid de carbon din aer, ele eliberează oxigen. Noi, oamenii avem nevoie de acest oxigen pentru a trăi. În schimb, ajutăm plantele, eliberând la rândul nostru, dioxid de carbon.

Plantele au nevoie, de asemenea, de minerale din sol pentru a creşte. Azotul le ajută să crească şi să îşi formeze frunze, fosforul le ajută să îşi formeze rădăcini puternice, iar potasiul ajută plantele să facă fructe şi să se menţină sănătoase.

Plantele au nevoie de cantităţi mari de azot, fosfor şi potasiu, iar solul nu are întotdeauna aceşti nutrienţi. Cei care cultivă plante obişnuiesc, din acest motiv, să fertilizeze solul pentru ca plantele pe care le cultivă să aibă toţi nutrienţii necesari.

Articole interesante

2 comentarii

  1. Pai daca eliminam tot dioxidul de carbon ,CA SA AVEM O PLANETA VERDE,CURATA, CUM ZIC POLITICIENII, atunci,in acest caz, plantele fara dioxid de carbon vor mai trai?vom mai avea plante,pomi si iarba verde??? asa zic politicienii si mai marii lumii….cit mai putin carbon in natura….

Lasa un comentariu