Lucruri inedite despre florile comestibile

0

Sunt plante ale căror flori nu trebuie să se transforme în fructe sau legume pentru a fi mâncate. Acestea sunt folosite exact așa cum sunt, adică sunt mâncate când sunt flori. Atenție însă, nu mâncați florile plantelor fără să vă asigurați înainte că sunt comestibile, așa că cel mai bine este să întrebați un adult. De asemenea, aveți grijă ca florile comestibile pe care aveți de gând să le folosiți sunt curate și nu au fost tratate cu substanțe toxice.

Cele mai populare flori comestibile sunt:

  • Floarea de musșetel. Micuțele floricele albe cu galben sunt folosite pentru ceaiuri. Ceaiul de mușețel te ajută să te recuperezi rapid și să tratezi răcelile, dar are și un efect calmant.
  • Petalele de garoafă sunt dulci, dar ai grijă să nu mănânci și partea albă de la baza fiecărei petale pentru că este foarte amară. Petalele de garoafă pot fi adăugate în salatele de fructe sau legume, la prăjiturile cu fructe, în supe, sosuri, sau pot fi folosite pentru a face siropuri florale.
  • Gălbenelele sunt alte flori comestibile, care se folosesc nu doar pentru ceaiuri. Pentru că au un gust aromat și ușor picant, gălbenele pot însoți ca garnitură, multe feluri de mâncare.
  • Păpădia este o plantă extrem de valoroasă și este comestibilă în întregime. De la păpădie se consumă atât floarea galbenă, cât și rădăcina și frunzele. Păpădia este o plantă cu un conținut ridicat de vitamine.
  • Panseluțele nu sunt doar gingașe și frumos colorate, dar sunt și flori comestibile. Gustul lor este delicat și de cele mai multe ori se folosesc pentru a decora diferite deserturi sau preparate culinare.
  • Deși este o floare extrem de populară, puțină lume știe că trandafirul este și o floare comestibilă. Toate florile de trandafir sunt comestibile și sunt cu atât mai aromate cu cât culoarea lor este mai închisă.


Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?