Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

De ce apa mării este sărată?

De ce apa mării este sărată?
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Cea mai mare parte din suprafața pământului este acoperită cu apă – cu apă sărată! Oceanele care susțin  o mare parte din viața de pe Pământul conțin în jur de 3,5% clorură de sodiu, ceea ce reprezintă 50 de milioane de tone de sare.

Dar de unde provine toată această cantitate de sare din apa mărilor? În timp ce o parte din cantitatea de sare provine din roci vulcanice sau de la roci de pe fundul mărilor, cea mai mare parte din cantitatea de sare provine de pe pământul care ne înconjoară. De fiecare dată când plouă, mici cantități de săruri minerale ajung în râuri, care în cele din urmă ajung să se verse în mare.

Sarea care provine din râuri reprezintă mai puțin de 1/200 din cantitatea care se găsește în mod obișnuit în apă mării. Aceasta este mai concentrată în oceane, deoarce căldura soarelui face ca apa de la suprafață să se evapore și să rămână o cantitate mai mare de sare.

Concentrația de sare din apă nu este la fel peste tot. Spre poli, de exemplu, apa nu este la fel de sărată pentru că aceasta se diluează prin topirea gheții, în timp ce căldura de la tropice face ca apa să fie mai sărată și mai densă.

Articole interesante

Lasa un comentariu