Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Curiozități despre București

Curiozități despre București
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Bucureștiul este un oraș plin de contraste, pe care poți să îl descoperi cel mai bine plimbându-te  pe străzile sale și vizitând multe dintre atracțiile pe care le întâlnești la fiecare pas. Încărcat de istorie  și reînviat de spiritul vibrant actual, despre București poți să afli mereu lucruri noi. Iată câteva dintre curiozitățile pe care poate nu le știați despre capitala României.

  • Legenda spune că numele orașului provine de la ciobanul Bucur, care în urmă cu multe sute de ani, trăia prin aceste locuri și era îndrăgostit de o tânăra de aici, pe nume Dâmbovița – numele pe care îl poartă astăzi râul care străbate capitala României.
  • Bucureștiul a fost locuit cu peste 2000 de ani în urmă. Există ruine și relicve încă din anul 70 i.Hr. care dovedesc acest fapt. Chiar dacă are o asemenea vechime, prima menționare oficială s-a făcut abia în 1459 într-o scrisoare semnată de Vlad Țepeș.
  • Datorită arhitecturii elegante de aici, Bucureștiul a fost numit “Micul Paris”. Între anii 1900-1930 era considerat unul dintre cele mai frumoase orașe europene.
  • Palatul Parlamentului situat în București este a doua cea mai mare clădire administrativă din lume, după Pentagon.
  • Prima stradă construită din București a fost Calea Victoriei care inițial s-a numit Drumul de Lemn, pentru că era pavată cu trunchiuri de copaci și scânduri.
  • Micii se numără astăzi printre preparatele tradiționale pe care le poți mânca oriune în țară, însă prima dată aceștia au fost preparați în București, într-un restaurant din Centrul Vechi.
  • Palatul Telefoanelor a fost construit într-un stil asemănător zgârie-norilor din America. Până în anii ’70 aceasta era cea mai înalta clădire din București.
  • Prima proiecție cinematografică din București a fost în anul 1896.
  • Muzeul Theodor Pallady este una dintre cele mai vechi case comerciale din București și include astăzi și lucrări ale faimosului pictor român Theodor Pallady.
  • Arcul de Triumf din București a fost construit în 1935 după modelul Arcului de Triumf din Paris.
  • Bucureștiul este al șaselea oraș ca mărime din Uniunea Europeană, după numărul populației care trăiește aici.
  • În perioada 1990-2000, multe dintre clădirile istorice și blocurile de apartamente au fost modernizate prin instalarea de termopane Bucuresti pentru eficientizare energetică. Însă, în unele cazuri, aceste modificări au afectat estetic fațadele clădirilor vechi, provocând discuții între arhitecți și locuitori cu privire la păstrarea autenticității arhitecturii locale.

Articole interesante

Lasa un comentariu