Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cele mai grele ierni din istoria României

Cele mai grele ierni din istoria României
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

O iarnă cu multă zăpadă, cu troiene imense și ger mai întâlnim doar în povești. Chiar dacă în ultimii ani, am mai avut parte și de ierni în care ne-am bucurat de ceva mai multă zăpadă și alte fenomene specifice acestui anotimp, nimic nu se poate încadra la capitolul recorduri. Însă, România s-a confruntat în trecut și cu ierni demne de Cartea Recordurilor. Iată care au fost cele mai spectaculoase și în același timp cele mai grele ierni din țara noastră:

  • În 1929, sute de români din Vechiul Regat şi-au pierdut viaţa din cauza frigului. În februarie 1929, în Bucureşti se înregistraseră – 24 de grade Celsius, iar în Ţara Bârsei termometrele au indicat -38,5 grade Celsius. La Constanţa, vapoarele au fost prinse în gheţuri, iar țărmurile Mării Negre au îngheţat, multe vase s-au rătăcit şi au suferit avarii din cauza mării îngheţate.
  • În iarna anului 1942 s-a înregistrat recordul de ger din țara noastră, la Braşov termometrele au indicat -38,5 grade Celsius. Tot atunci și în Bucureşti, gerul a fost cumplit, la staţia din Băneasa înregistrându-se -32,2 grade Celsius.
  • În iarna lui 1954, România face cunoștință cu cel mai mare viscol produs vreodată pe teritoriul țării noastre. Troienele au atins atunci înălțimea de 5 metri. Prăpădul a lovit România atunci în dimineaţa zilei de 3 februarie 1954.
  • O mare ninsoare s-a abătut peste România chiar în noaptea de Revelion 1966-1967. Ninsorile au continuat câteva zile, zăpada ajungând la o înălţime de 3 metri.

Articole interesante

Lasa un comentariu