Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Incendiile din Pădurea Amazoniană. Lucruri incredibile despre „plămânul verde al Terrei”

Incendiile din Pădurea Amazoniană. Lucruri incredibile despre „plămânul verde al Terrei”
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Pădurea Amazoniană, numită și „plămânul verde al Terrei” este devastată de o serie de incendii fără precedent care au cuprins această zona. Situația din Pădurea Amazoniană este critică din cauza a zeci de mii de incendii care devastează în prezent porţiuni din bazinul râului Amazon. Majoritatea focarelor de incendii din Pădurea Amazoniană sunt provocate de oameni, care încearcă astfel să scape de reziduuri în zonele defrişate. Înmulţirea dramatică a incendiilor din Pădurea Amazoniană ilustrează, înainte de toate, accelerarea defrişărilor în acest loc numit „plămânul planetei“. Pădurile din Amazonia furnizează 20% din necesarul de oxigen al atmosferei Terrei și acesta este unul dintre motivele pentru care milioane de oameni s-au mobilizat pentru a atrage atenția asupra acestui dezastru.

Iată și alte lucruri mai puțin știute despre Pădurea Amazoniană:

  • Pădurea Amazoniană are un ecosistem bogat, fiind casa a peste 40.000 de specii de plante, 1.300 de specii de păsări, peste 2.200 de tipuri de pești, 427 de mamifere și 430 de specii de amfibieni, 380 de specii de reptile și peste 2.5 milioane de tipuri diferite de insecte.
  • În Amazonia trăiesc în jur de 400-500 de triburi de amerindieni. Peste 50 dintre acestea au propria limba și cultură și nu au interacționat vreodată cu lumea din exterior.
  • Râul Amazon care străbate Pădurea Amazoniană este al doilea râu că lungime din lume, după Nil. Din punct de vedere al volumului, Amazonul este însă cel mai mare.
  • Pădurea Amazoniană are capacitatea de a absorbi o cantitate mare de dioxid de carbon pe care o și stochează, acest loc având o importanță majoră în menținerea nivelului de dioxid de carbon la nivel mondial.
  • Solul din Pădurea Amazoniană este sărac în minerale, de aceea locul nu este potrivit pentru agricultură.
  • Numeroase plante care cresc în Pădurea Amazoniană se folosesc în medicină. Peste 70% dintre plantele folosite în lupta împotriva cancerului provin din Amazonia.
  • Peste 80% dintre alimentele care sunt consumate în toată lumea își au originea în Pădurea Amazoniană.

Articole interesante

Lasa un comentariu