Îngheţata este de departe cel mai îndrăgit desert al verii!
Desertul îngheţat are o istorie interesantă şi o mulţime de curiozităţi care s-au adunat de-a lungul timpului.
Pentru că acum te bucuri din plin de îngheţată, poate îţi doreşti să afli şi câteva lucruri interesante despre acest minunat desert:
- Primul desert îngheţat se pare că îi aparţine Împăratului Roman Nero. Acesta a amestcat zăpadă, nectar, pulpă de fructe şi miere.
- Cornetul de îngheţată a apărut în anul 1904. La un târg din Saint Louis un producător de vafe a început să ruleze din produsele sale și să le transforme în cornete pentru a-i ajuta pe vânzătorii de îngheţată care nu mai aveau farfurii în care să îşi vândă îngheţata.
- Cele mai vândute îngheţate sunt cele cu aromă de vanilie, apoi de ciocolată.
- Cel mai mare cornet de îngheţată făcut vreodată a avut 2.81 de metri şi a fost făcut în Italia.
- Siropul de ciocolată este cel mai popular topping de îngheţată.
- Efectul Brain Freeze („îngheţare a creierului”) se produce atunci când îngheţata atinge cerul gurii.
- 1 din 5 persoane împarte îngheţata cu animalul de companie.
- Ingredientul principal din îngheţată este aerul.
- Printre cele mai ciudate arome de îngheţată sunt cele de bacon, bere, pizza sau parmezan.
- Îngheţata care nu conţine lapte se numeşte sorbet.
- Grăsimile din îngheţată sunt responsabile pentru textura cremoasa a desertului.
- Înainte de apariţia frigiderelor, îngheţata era considerat un desert de lux care era mâncat doar la ocazii speciale.
Lasa un comentariu