Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Ciudăţenii despre ploaie

Ciudăţenii despre ploaie
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Deşi este acoperit cu gheaţă, Antarctica este continentul cu cele mai puţine ploi în decursului unui an. Deşi este un fenomen natural frecvent despre care poate ai senzaţia că ştii totul, există multe curiozităţi legate de ploaie.

Ploaia nu undă de fiecare dată pământul. În zonele uscate şi foarte calde, ploaia se evaporă înainte să atingă pământul.

Nu toate picăturile de ploaie sunt făcute din apă. Pe Venus şi alte planete, ploaie este sub formă de acid sulfuric sau metan. Şi mai ciudat de atât este faptul că, oamenii de ştiinţă au descoperit că pe o planetă aflată la o distanţă de 5,000 de ani lumină, picăturile de ploaie sunt din metal mai mult decât din apă.

S-a dovedit ştiinţific că modul în care poţi să te uzi cât mai puţin atunci când plouă este să alergi. Specialiştii au ajuns la conculzia că, cu cât fugi mai rapid din ploaie, cu atât vei scapă mai uscat, indiferent de stropii de ploaie suplimentari pe care îi întâlneşti când alergi.

Forma şi culoare norilor te ajută să prezici ploaia. În general, atunci când observi un nor pufos care este turtit la vârf sau nori mai mici de culoare cenuşie, atunci poţi fi sigur că în următoarele 24 de ore va ploua.

Picăturile de ploaie conţin azot dizolvat care provine din aer. Acest îngrăşământ natural care cade pe pământ face că iarbă să fie mai verde după precipitaţii.

Un fenomen ciudat se întâmplă în Yoro: ploaia cu pești care provoacă un adevărat haos atunci când se produce. Ploaia cu peşti se produce la începutul sezonului ploios în perioada mai-iulie. Nu se ştie când a început acest fenomen, însă primele menţiuni sunt de la mijlocul secolului 19.

Articole interesante

Lasa un comentariu