Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Ce este lumina

Ce este lumina
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Îţi poţi dezvolta cunoştinţele despre culori, viteza luminii, lumina solară, ultraviolete sau lumina infrarosie, cu ajutorul curiozităţilor pe care le vei descoperi mai jos. Vei înţelege cum funcţionează radiațiile eletromagnetice şi vei descoperi numeroasere proprietăţi fascinante ale luminii.

  • În fizică, lumina se referă la radiaţia electromagnetică. Lumina la care ne referim în mod obişnuit se referă la spectrul vizibil, adică partea spectrului electromagnetic pe care ochiul uman o poate vedea.
  • Unele animale pot vedea părţi ale spectrului pe care oamenii nu le pot vedea. De exemplu, multe insecte pot vedea lumina ultravioletă.
  • Lumina poate ajunge până la 80 de metri în apa oceanului.
  • Lungimea de undă a luminii în infraroşu este prea lungă pentru a fi vizibilă pentru ochiul uman.
  • Lumina ultravioletă se foloseşte pentru a arăta anumite lucruri pe care ochiul uman nu le pot vedea.
  • Isaac Newton a observat că un fascicul subţire de lumină solară care loveşte o prismă de sticlă pe un unghi creează o bandă de culori vizibile care include roşu, portocaliu, galben, verde, albastru, indigo şi violet. Aceasta a apărut pentru că anumite culori trec prin sticlă cu viteză diferită, care le determină să refracteze la diferite unghiuri şi să se separe una de alta.
  • Plantele nu pot trăi fără lumină. Fotosinteza este procesul prin care plantele folosesc energia din lumina solară pentru a transforma dioxidul de carbon în hrană.
  • Lumina călătoreşte foarte repede. Are nevoie de 1.255 de secunde pentru a ajunge de pe Pământ pe Lună.
  • Oamenii de ştiinţă studiază proprietăţile şi comportamente luminii într-o ramură a fizicii cunoscută sub numele de optică.

Articole interesante

1 comentariu

  1. Lumina este o structura dinamica asemanatoare motorului electric liniar. Structura dinamica a luminii, formata dintr-o succesiune de curenti eterici transversali la directia de translatie, este propulsata prin spatiul fizic de catre forta electromagnetica. Se gaseste ca la nivelul fiecarei unde componente in trenul (grupul) de unde al unui foton, forta electromagnetica propulsoare este la echilibru cu forta de inertie. Ceeace face ca translatia luminii sa fie uniform rectilinie. In spatiul cosmic nu poate functiona mecanismul undelor care cere transformarea succesiva a unei forme de energie in alta forma. Deci in vid nu poate exista unda, inteleasa ca vibratie, ca miscare rectilinie oscilatorie a punctelor materiale ale mediului, de o parte si de alta a pozitiei de echilibru. Asadar lumina=fotonul este doar un relief electromagnetic care translateaza prin spatiu cu viteza c. Aceasta structura explica simplu dualismul unda-corpuscul, sinfazarea campului electric cu cel magnetic in sanul luminii, lipsa retroradiatiei, nasterea particulelor din fotoni si nasterea fotonilor din particule.

Lasa un comentariu