Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Descoperă urmele

Descoperă urmele
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

“Descoperă urmele” este un joc pentru zece participanţi care se desfăşoară în aer liber. Pentru acest joc sunt necesare şi zece obiecte: cutii goale, mici jucării de pluș sau de plastic, creioane, plicuri, eşarfe etc.

Cel care va organiza jocul şi va supraveghea ca acesta să se desfăşoare conform regulilor sau chiar doi dintre jucătorii aleşi de acesta se deplasează în interiorul terenului de joc, care va fi delimitat de la bun început şi toţi jucătorii vor trebui să ştie care sunt limitele suprafeţei în care se va desfăşura totul.

Terenul de joc poate fi o porţiune delimitată în parc, într-o pădure, la un loc de joacă sau undeva unde este o suprafaţă deschisă precum o pajişte sau malul unei ape.

După ce a fost stabilit locul de desfăşurare al jocului, se plasează în interiorul lui zece obiecte care vor trebui marcate cu un semn, pentru a le deosebi de altele care se pot afla întâmplător pe acea suprafaţă.

După ascunderea obiectelor, ceilalţi pornesc toţi, la semnalul comandantului de joc, în căutarea lor. Se pleacă simultan şi au la dispoziţie un timp fixat încă de la începutul jocului. Câştigă jocul cel care aduce cele mai multe obiecte în intervalul de timp stabilit.

Pentru copiii mai mari, jocul poate fi organizat într-o variantă mai dificilă. Ei vor trebui ca, studiind urmele, să descopere ce activitate au întreprins în termen cei care au lăsat urmele, de exemplu: unde şi ce au mâncat, câte persoane au fost, unde s-au odihnit, unde au aprins focul, în care dintre copaci s-au urcat, unde au lăsat un mesaj şi variantele de “urme” pe care ar trebui să găsească pot fi nenumărate.

Articole interesante

Lasa un comentariu