Cu mingea
La linia de pornire, fiecare jucător ţine mâinile la spate şi, între dinţi, coada unei linguri de lemn, în căuşul căreia se află o minge de ping-pong. După ce se dă semnalul se aleargă 50 de metri. Câştigă cel care soseşte primul cu mingea în gură. Cei care scapă mingea reiau cursa de la linia de pornire.
În sac
Fiecare participant are picioarele introduse într-un sac pe care-l ţine cu mâinile de margini. Toţi sacii trebuie să fie indentici. Se aleargă 30-50 metri.
Pentru elevii de peste 13 ani, pe traseu se aşază obstacole: o lada, o cutie, o sfoară suspendată la 30 de cm.
În perechi dar…
Se aleargă în perechi, dar celor doi jucători li se leagă picioarele vecine, deasupra pantofilor şi a genunchilor. Cei doi vor alerga astfel…cu trei picioare.
Pentru a face cursa mai dificilă, fiecare jucător trebuie să ducă în câte o mâna lingura în care se află o minge de ping-pong. Cei care scapă mingea sunt descalificaţi. Cursa poate fi executată şi cu patru picioare, dar cu…trei judecători. În acest caz, partenerul din mijloc are ambele picioare legate de câte unul din picioarele colegilor din stânga şi din dreapta. Se admite că partenerul din mijloc să se sprijine cu mâinile pe umerii alergătorilor din stânga şi din dreapta.
Cu mingea în perechi
Se aleargă în perechi. Cei doi jucători îşi ţin mâinile în buzunare sau încrucişate la spate, iar între capete ţin o minge mai mare din material de plastic. Cei care desfac sau scot mâinile, precum şi cei care pierd mingea vor fi scoşi din joc.
Cursa călare
Se aleargă în patru. Jucătorul cel mai mic va fi aşezat călare pe umerii a doi parteneri. “Călăreţul” va ţine în ambele mâini o sfoară, cu care îl va conduce pe cel de al patrulea, care merge spre stânga în faţa grupurilor. Şi acesta ţine sfoara cu ambele mâini, mergând spre stânga sau dreapta, după cum este condus de “călăreţ”.
Reguli:
- Cei doi care îl duc pe “călăreţ” au voie să-l sprijine cu mâinile libere sau cu capul;
- “Călăreţul” nu are voie să lase sfoară din mâinile sau să folosească mâinile pentru a se sprijini;
- Partenerul din faţă nu are voie să se întoarcă;
- Pe traseu pot fi angajate 2-3 obstacole;
- Jocul se desfăşoară în perfectă linişte. Nici unul dintre jucători nu are voie să scoată vreun sunet;
- Nerespectarea oricăreia dintre aceste reguli duce la penalizări sau la descalificarea echipei.
Lasa un comentariu