Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Activități care încurajează mișcarea în aer liber

Activități care încurajează mișcarea în aer liber
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Pentru sezonul cald activitățile în aer liber care presupun mișcare și muncă în echipă sunt ideale pentru copii. Iată două idei care vor fi pe placul lor.

Puzzle

Această activitate încurajează alergatul în aer liber, fără să îi facă pe copii să se îndepărteze prea mult de casă sau de locul în care sunt așteptați de un adult. Coordonatorul jocului alege un puzzle (un puzzle mare pentru podea este ideal pentru copiii mici sau unul care are mai puțin de 40 de piese) și separă piesele în mai multe plicuri, plasându-le apoi la distanță de casă sau locul de întâlnire.

Când se dă comandă ‘start’ toți copiii din echipă aleargă împreună pentru a găsi și a recupera primul plic, iar când îl găsesc îl vor duce la punctul de întâlnire înainte de a se reîntoarce să caute un alt plic cu piese.

Echipa se întoarce la bază de fiecare dată când găsește câte un plic. Atunci când toate plicurile sunt găsite și adunate la baza, copiii le deschid și lucrează împreună pentru a pune piesele cap la cap și a rezolva puzzle-ul.

Beneficiile activității: Copiii fac mișcare și aleargă pe o distanță considerabilă și în plus lucrează împreună ca o echipa pentru a rezolva puzzle-ul. Prima dată când se joacă, coordonatorul poate cronometra, și când repetă jocul le poate spune copiilor ce timp trebuie să scoată pentru a face o performanță mai bună ca data precedentă.

Jocul de cărți

Această activitate este perfectă pentru copiii care spun că este plictisitor să alerge de fiecare dată pe aceeași rută.

Coordonatorul activității ia un pachet de cărți de joc sau câteva, în funcție de numărul de alergători, din care va scoate cărțile cu personaje. Restul cărților sunt împărțite și plasate în câteva locuri de-a lungul rutei de alergare. Atunci când aleargă, copiii vor lua câte o carte din fiecare loc prin care trec.
La finalul cursei, fiecare alergător adună valoarea cărților de joc pe care le-a strâns de pe traseu. Alergătorul care are cel mai mare total va fi desemnat câștigătorul cursei.

Articole interesante

Lasa un comentariu