Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

3 jocuri în parc care dezvoltă abilitățile de coordonare

3 jocuri în parc care dezvoltă abilitățile de coordonare
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Modalităţile de distracţie în parc sunt nenumărate. Pe lângă locurile special amenajate mai există şi o mulţime de jocuri pentru copii care se pot juca în aer liber, tocmai pentru că necesită un loc mai mare de desfăşurare. În parc sunt cu atât mai antrenante şi amuzante jocurile, pentru că distracţia e cu atât mai mare cu cât se adună mai mulţi copii. Jocurile din parc îi ajută pe cei mici să facă mişcare, să îşi dezvolte anumite abilităţile, să îşi descopere calităţile de lideri sau de coordonare, dar pot socializa şi cu alţi copii şi îşi pot largi uşor grupul de prieteni.

Cloșca cu pui

Cloşca cu pui este un joc amuzant care dezvoltă abilitatea copiilor de a se coordona.

Stabiliţi două puncte la o distanţă de 7-8 metri unul de altul. Aceste vor fi considerate „punctele de siguranţă”. Cu cât sunt mai mulţi copii implicați, cu atât jocul va fi mai distractiv. Unul dintre copii va fi cloşca, iar restul jucătorilor vor fi puii.

Fiecare pui se va aşeza la unul dintre cele două puncte, iar cloşca va sta între cele două puncte. Când cloşca începe şi îşi cheamă puii să vină acasă, toţi puii încep să alerge de la un punct sigur la celălalt. Cloşca va trebui să încerce să îi prindă pe pui şi cei care sunt prinşi se alătură jucătorului care este cloşca, în mijloc, pentru runda următoare. Ultimul pui care este prins va fi cloşca în jocul următor.

Prinde sau atinge

Acest joc se desfăşoară între doi jucători. Se stabilesc două puncte la o distanţă de 12 metri unul de altul, iar la mijlocul distanţei, în iarbă sau nisip, se pune o minge. Când se dă startul, fiecare copil aleargă la minge că să o prindă, iar apoi trebuie să alerge la locul lui. Cel care nu a reuşit să ia mingea va trebui să alerge după adversarul lui, încercând să îl atingă înainte că acesta să se întoarcă la locul lui de start. Jucătorul care ajunge la locul lui sau care îşi atinge adversarul câştigă un punct. Cel care câştigă primul 5 puncte este câştigătorul jocului.

Jeep Safari

Jeep Safari este un joc foarte antrenant, asemănător cu „Scaunele muzicale”. La acest joc pot participa cât mai mulţi copii. Jeep-urile trebuie să fie cu unul în minus faţă de numărul copiilor, exact la fel că jocul cu scaunele muzicale. Că şi jeep-uri pot fi folosite pietre sau echipamente de la locul de joacă ori jucării. Tematică jocului este „safari”. Copiii se plimbă, sar, aleargă pe terenul de joacă, dar când cel care este arbitrul strigă „Vine leul!” (sau altceva, în funcţie de ce stabilesc toţi la începutul jocului) jucătorii trebuie să se urce în jeep cât mai repede. Jucătorul care nu reuşeşte să se urce în jeep este scos din joc. De asemenea, odată ce un jucător este eliminat se scoate din joc şi un jeep. Jocul continuă până când rămâne doar un copil. Acesta va fi câştigătorul.

Articole interesante

Lasa un comentariu