Mima este unul dintre jocurile care au rezistat în timp, fiind jucate de multe generaţii la rând. Pentru ca jocul să fie cât mai antrenant şi amuzant este nevoie de un număr egal de copii, minimum patru.
Jocul Mima se bazează pe sugerarera unor personaje, idei sau cuvinte cu ajutorul gesturilor şi mimei. Mima contribuie mult la dezvoltarea creativităţii, iniţiativei şi inteligenţei celor care participă.
Una dintre posibilităţile de organizare a jocului este după cum urmează:
Se alcătuiesc două echipe compunse fiecare din câte un număr egal de elevi. Echipa A şi echipa B. Apoi se face tragerea la sorţi pentru a se stabili care dintre echipe deschide jocul.
Membrii echipei care începe se sfătuiesc între ei şi decid ce cuvânt trebuie mimat de către echipa adversă. Cuvântul va fi scris pe un bileţel şi înmânat primului membru al echipei adverse. Poate fi ales orice cuvânt, inclusiv personaje din poveşti sau din filme. Cel care a primit bileţelul îl va citi fără ca altcineva din echipa să vadă ce este scris, apoi îl va înapoia celui care i l-a dat.
După aceea el va trebui să execute o suită de mişcări şi gesturi cu mâinile, picioarele, corpul şi să îşi modeleze expresia feței în aşa fel încât să le ofere coechipierilor săi cât mai multe indicii despre cuvântul pe care îl exprimă astfel.
Pentru fiecare temă se acordă câte 1 minut. Dacă în acest timp cuvântul este ghicit, echipa respectivă câştigă 2 puncte, dacă nu, i se mai acordă 1 minut, dar în cazul în care ghiceşte nu mai câştigă decât 1 punct.
Dacă nici acum echipa nu ghiceşte despre ce cuvânt este vorba, va fi notat cu minus 1 punct. În cazul în care se anunţă un cuvânt eronat, echipa va continua jocul, dar va pierde o jumătate de punct. După trei răspunsuri greşite, jocul este considerat pierdut, pentru cuvântul în cauză, deci echipa va fi notată cu minus 1 punct.
Indiferent dacă pierde sau câştigă, după cele două minute vine rândul echipei B să indice un cuvânt primului jucător din cealaltă echipă.
Jocul se încheie atunci când toţi membrii ambelor echipe au mimat câte un cuvânt şi va fi câştigat de către echipa care va fi realizat cel mai mare număr de puncte pozitive.
În cursul unui joc, fiecare participant va mima numai câte o singură dată. Nu se permite ca unul dintre jucători să mimeze în locul altui coleg de echipă.
Lasa un comentariu