Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Citirea gândului

Citirea gândului
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

La acest joc participă cel puţin trei jucători, doi trebuind să fie asociaţi. Ei stabilesc un anumit “cod secret”, graţie căruia pot să-şi comunice cuvântul care trebuie ghicit sub formă unei conversaţii obişnuite.
Jocul decurge în acest fel:

Cei doi asociaţi spun celui de-al treilea – sau chiar mai multor copii – că ei pot să ghicească orice cuvânt pe care aceştia l-ar indica. În acest scop, cel care trebuie să ghicească cuvântul iese din cameră. În lipsa lui, unul dintre copii îi spune încet (sau îi dă scris) celui rămas un cuvânt, de exemplu cuvântul “carte”.

După un minunt cel plecat revine în cameră şi începe să discute cu asociatul său, căruia îi adresează o serie de întrebări aparent la întâmplare. De exemplu:

– Unde mergem azi? La care cel întrebat răspunde:
– Propun să mergem la cinema.
– La ce oră?
– Chiar acum.
– Eşti chiar aşa de grăbit?
– Da, să mergem repede.
– Mai vine cineva cu noi?
– Doar eu şi cu tine.
– Ce film vom vedea?
– “Insula cu elice”
Aici convorbirea se termină şi ghicitorul anunţă triumfător:
– Cuvântul dat este “carte”.
– Exact.
– Extraordinar: cum o fi ghicit?
Voi aţi înţeles cum a aflat el cuvântul?

Iată care este secretul acestui joc.

Recitiţi numai ultimul cuvânt al fiecărui răspuns. Acestea sunt în ordine: cinema, acum, repede, tu, elice. Acum vă vine uşor să observaţi că aceste cuvinte încep cu literele: c, a, r, t, e.

Codul jocului constă deci în a fi atent la litera cu care începe ultimul cuvânt al fiecărui răspuns. Până când vă familiarizaţi bine cu jocul sau când aveţi un partener nou este recomandabil să desfăşuraţi conversaţia fără grabă. Desigur că pot fi folisite şi alte coduri.

De exemplu, după ce se dau două răspunsuri la întâmplare (pentru derutarea celor din jur) se va acorda atenţie literelor cu care începe fiecare cuvânt al celui de-al treilea răspuns, care, în exemplul de mai sus, ar putea fi:

– Cât ai ras, tu, eroule!

Observaţi, desigur că şi aici literele respective alcătuiesc cuvântul “carte”. Suntem convinşi că fiecare dintre voi ar putea să născocească şi alte coduri cu ajutorul cărora să căpătaţi faima unor vestiţi “ghicitori ai gândurilor”.

Articole interesante

Lasa un comentariu