Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Jocuri cu apă: galeata plină

Jocuri cu apă: galeata plină
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Jocurile cu apă sunt ideale pentru zilele toride de vară în care temperaturile sunt foarte ridicate. Și ne putem juca cu apă nu doar atunci când suntem la mare, ci la fel de distractiv poate fi și atunci când suntem acasă, de preferat într-o grădină sau oricum undeva în exterior.

Următoarea activitate care implică apă din belșug îmbină distracția și competiția între echipe.

Materiale necesare:

Două găleți

Două căni sau pahare de plastic

Cum se joacă

Copii se împart în două echipe și se vor așeza în rânduri, după cum este descris în cele ce urmează

Umpleți o găleată cu apă și așezați-o pe iarbă. Un jucător va sta chiar în spatele găleții. Restul jucătorilor din echipa se așază în linie dreapta în spatele primului jucător. Ultimul jucător din rând se va așeza cu spatele la ceilalți, astfel încât primul și ultimul jucător din rând vor sta spate în spate, în loc să stea unul după celălalt. Cea de-a două găleată, care poate fi mai mică sau marcată cu o linie la jumătate va fi așezată în fața ultimului jucător din rând.

Citește și:   Duet “ca în filme”

Primul jucător din rând va primi o cană de plastic goală. Acesta va trebui să scufunde cana în găleata plină cu apă, să o umple, apoi să o paseze pe deasupra capului sau jucătorului din spatele lui.

Următorul jucător va trebui să paseze mai departe, în același fel, cana cu apă către jucătorul din spatele lui așa mai departe până când ultimul jucător din rând va primi cană și o va varsă în găleata goală din fața lui. Apoi, acesta va da cana de apă jucătorilor din fața lui astfel încât aceasta să ajungă la primul jucător și circuitul se va relua. Echipa care va umple prima găleata va câștiga competiția.

Dacă doriți să măriți dificultatea jocului, în special pentru copiii mai mari, aceștia pot fi legați la ochi atunci când își transmit cana de la unul la altul.

Articole interesante

Lasa un comentariu