Există câteva lucruri care aparţin copilăriei şi pe care nu au reuşit să le treacă în anonimat nici tabletele, nici cele mai captivante jocuri online şi nici aplicaţiile zilelor noastre.
Vorbim de acele joculeţe haioase sau activităţi pe care le-au jucat copiii din toate timpurile, indiferent de culoare pielii, cultură sau naţionalitate.
Poate părea uneori incredibil, însă aşa se nasc amintirile frumoase din copilăria fiecăruia: din lucrurile şi jocurile simple, pe care le fac copiii fără să se pregătească sau să organizeze jocuri complexe. Folosind cele mai banale lucruri care ne înconjoară, petrecând timp în natură, lăsând lucrurile să vină de la sine aşa iau naştere cele mai frumoase joculeţe care nu au cum să rămână în amintirea fiecărui copil.
Iată câteva jocuri şi activităţi pe care orice copil ar trebui să le încerce măcar odată. Sunt aceleaşi care le-au făcut şi părinţilor lor copilăria mai frumoasă!
Piatra săritoare
Un joc cu tradiţie, pe care l-au jucat toate generaţiile de până acum. La plajă sau pe malul unui lac caută pietre cât mai plate, nu mai mari decât palma. Trucul este să arunci piatra cu o mişcare rapidă din încheietura mâinii pentru ca piatra să facă cât mai multe salturi la suprafaţa apei. Poţi face şi concursuri cu alţi copii pentru a vedea cine reuşeşte să arunce piatra care face cele mai multe sărituri.
Prinde licurici
Licuricii stau de regulă în iarbă, mai ales în zonele de lângă apă. Stinge orice sursă de lumină şi luminează doar cu o lanternă pentru a-i face să vină spre tine. Prinde-i în borcane pe care le închizi cu capace în care ai făcut găuri. Joacă-te cu ei, dar eliberează-i după o oră sau două cât i-ai ţinut închişi în borcan.
Caută stele căzătoare
Atunci când vezi o stea căzătoare se spune că trebuie să îţi pui o dorinţă, pentru că aceasta se va îndeplini. Priveşte cerul seara şi „vânează” stelele căzătoare. Nu rata nici ploile de stele, extrem de spectaculoase. Cel mai potrivit moment să urmăreşti stele căzătoare este vara, când cerul este senin. La fel de bine se văd stelele în zonele de munte sau la mare.
Construieşte o fortăreaţă
Construieşte o fortăreaţa singur sau împreună cu prietenii cu care te joci de obicei. Căutaţi tot felul de materiale, haine vechi sau pături, cartoane şi orice altceva care credeţi că v-ar folosi şi amenajaţi un loc doar al vostru. E de preferat să faceţi asta în aer liber şi mai puţin recomandat ar fi să instalaţi fortăreaţa în sufrageria părinţilor.
Decorează bicicleta
Culori, panglici, abţibilduri şi alte accesorii îţi pot fi de folos pentru a da un alt aspect bicicletei tale. Atunci când te plictiseşti de ea, poţi încerca să îi aduci câteva îmbunătăţiri personalizând-o aşa cum îţi doreşti.
Învaţă să fluieri cu frunza
Alege o frunză lată. Ţine-o între degete cu un mic spaţiu spre încheieturile de jos ale degetelor. Fă o fantă mică cu buzele şi suflă în spaţiul acela. Frunza de iarbă va începe să vibreaze şi să scoată un sunet asemănător unui fluierat.
Lasa un comentariu