Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Experimente şi activităţi în zăpadă

Experimente şi activităţi în zăpadă
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Atunci când afară ninge, nu are rost să stai în casă. O ieşire în aer liber se poate transforma într-o adevărată lecţie despre iarnă şi despre fenomenele care se produc în acest anotimp.

Iarna oferă o mulţime de oportunităţi de a explora şi a înţelege mai bine natura.

După ce zăpada s-a aşternut într-un strat consistent, echipează-te adecvat pentru a face faţă frigului şi încearcă următoarele experimente şi activităţi:

  • Ieşi afară, umple un bol cu zăpadă şi adu-l apoi în casă. Foloseşte spray special cu vopsea şi desenează un curcubeu pe zăpadă sau vezi ce nuanţe obţii când amesteci anumite culori.
  • Observă proprietăţile materiei – solidă, lichidă sau gazoasă. De exemplu, pune într-un bol zăpadă sau cuburi de gheaţă şi pune bolul într-un loc cald – observă cum se topeşte şi cum zăpada îşi schimbă starea de agregare, devenind lichidă. Sau, pune zăpada într-un ceainic şi lasă –l pe foc până când încep să iasă aburi.
  • Observă de aproape fulgii de zăpadă. Pune o bucată de hârtie neagră sau închisă la culoare într-o tavă întinsă şi pune tava afară în timp ce ninge. Apoi, adu tava în casă şi observă, cu ajutorul unei lupe, forma fulgilor de zăpadă. Sunt identici?
  • Analizează urmele pe care animalele le fac pe zăpada netedă. Poţi să identifici animalele în funcţie de amprentele pe care le lasă în zăpadă?
  • Observă schimbările de sezon. În timpul iernii, soarele apune mai devreme decât în timpul verii. Pe măsură ce iarna se transformă în primăvară, zilele devin mai lungi.

Articole interesante

Lasa un comentariu