Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum să faci un zmeu

Cum să faci un zmeu
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Unul dintre jocurile de vară preferate de copii este şi înălţarea zmeului. Chiar dacă există o ofertă bogată pe piaţă, plăcerea celui mic şi implicare sa va fi cu atât mai mare, cu cât îşi va confecţiona singur zmeul. Părinţilor nu le mai rămâne decât să îl ducă pe copil în parc sau pe plajă pentru a înălța zmeul şi pentru a-l dirija în voie în aşa fel încât să zboare cât mai sus pentru cât mai mult timp. Odată ce zmeul este confecţionat, copilul se poate lansa chiar şi în concursuri cu alţi copii.

Dacă va fi lăsat să îşi facă singur zmeul, copilul are posibilitatea de a-şi testa îndemânarea, de a-şi dezvolta noi abilităţi şi de a deveni mai responsabil cu munca lui. Pentru a confecționa un zmeu nu este nevoie de materiale sofisticate, ci se poate face cu lucruri destul de ușor de găsit în casă. La fel de importantă precum confecționarea zmeului este și decorarea acestuia, pentru că în felul acesta va ieși în evidență și va fi ușor de remarcat.

Iată care sunt materialele necesare pentru a confecţiona un zmeu

Un sac de plastic (unul de 50 de l ar fi recomandat)

Două beţe subţiri: unul cu lungimea de 60 de cm, celălalt de 50 de cm lungime

Un foarfece

Sfoară subţire

Nylon

O riglă

Bandă adezivă

Markere şi culori pentru a decora, panglici

Asamblarea zmeului

Taie punga de plastic în aşa fel încât să arate că o folie de plastic întinsă.

Măsoară 15 cm de la un capăt al beţişorului cel mare şi pune un semn. Pune băţul mai scurt peste semn în aşa fel încât să se formeze litera „T”. Leagă cele două beţe şi dacă e nevoie pune şi bandă adezivă pentru mai multă siguranţă.

Pune „T” din beţe peste folia de plastic şi folosete rigla pentru a desena linii în jurul ramei din vârf, în lateral şi în jos. Desenul rezultat ar trebui să aibă forma unui diamant de mari dimensiuni.

Decupează diamantul cu 5 cm mai lat faţă de desen.

Pune beţele peste plasticul în formă de diamant, înfășoră rama în marginile foliei de plastic şi lipește-le bine. Întoarce apoi zmeul pe cealaltă parte, cea din exterior şi decorează-l aşa cum dorești.

Taie o bucată de sfoară de 50 cm lungime. Fă găuri în partea de sus şi în cea de jos a zmeului şi leagă sfoară prin noduri în cele două capete ale zmeului. Apoi leagă restul de sfoară la mijlocul celei care leagă cele două capete. Poţi pune peste beţele subţiri bandă adezivă pentru mai multă siguranţă. Tot cu bandă adezivă prinde şi panglicile lungi şi colorate de capătul de jos al zmeului pentru a-i face coada.

Gata! Acum poţi ieşi în aer liber pentru a înălța zmeul. În zilele în care adie vântul mai tare, zmeul va putea fi ridicat şi mai sus. Ai grijă să înalţi zmeul în zonele deschise, unde nu sunt copaci sau stâlpi de electricitate. Dacă vara aceasta vei ajunge la mare, nu uită să iei cu tine în bagaj şi zmeul pe care l-ai confecţionat. Plaja este locul ideal în care poţi înălța zmeul.

Articole interesante

Lasa un comentariu