Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Activităţi pentru grădiniţă care îi ajută pe copii să se împrietenească

Activităţi pentru grădiniţă care îi ajută pe copii să se împrietenească
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Cu cât sunt mai mici, cu atât copiii îşi fac mai uşor prieteni. La vârste mici, prieteniile se leagă în primul rând datorită proximităţii şi a intereselor comune pe care aceştia le au.

Activităţile care îi ajută pe copii să se împrietenescă pot fi unele prin intermediul cărora îşi cunosc mai uşor numele, pentru a observa că oamenii, chiar dacă sunt diferiţi, pot avea lucruri în comun sau prin care pot învăţa că alţii pot avea puncte de vedere diferite, ce trebuie respectate. Iată câteva tipuri de activităţi pentru preşcolari.

Prietenul Bun

Această activitate este extrem de simplă şi presupune ca micuţii să alcătuiscă o listă cu acele calităţi pe care un bun prieten trebuie să le aibă.

Eu sunt!

Un copil stă în faţă unui grup şi împărtăşeşte anumite lucruri despre el, cum ar fi culoarea preferată sau animalul care îi place cel mai mult. Alt copil care are şi el aceleaşi preferinţe se va ridica în picioare şi va spune: Eu sunt! Jocul îi va ajută pe copii să se cunoască mai bine.

Ţară, ţară, vrem ostaşi!

Acesta este un joc clasic, însă este extrem de util pentru că îi învaţă pe copii să rețină mai uşor numele celorlalţi. Copiii se împart în două grupuri şi formează un zid, în timp ce se ţin de mâini unii cu ceilalţi şi vor încerca să îl oprească pe cel din echipa adversă să spargă zidul.

Când copiii dintr-o echipă strigă: Ţară, ţară, vrem ostaşi?, cei din echipa adversă vor întreba: Pe cine, iar prima echipa va rosti numele unui copil din echipa adversă. În acest fel, ei vor învaţă foarte rapid numele copiilor cu care se joacă.

Articole interesante

Lasa un comentariu