Memoria de lucru se referă la cum păstrăm şi cum folosim informaţiile stocate în memoria de scurtă durată.
Memoria de lucru a celui mic poate fi construită în viaţa de zi a acestuia.
Pentru copilul tău este dificil să ţină minte o informație în timp ce face un anumit lucru? De exemplu, dacă te ajută în bucătărie şi între timp sună telefonul, îşi aminteşte că trebuie să se întoarcă la ceea ce făcea înainte să răspundă la telefon? Dacă nu ţine minte, atunci are nevoie de puţin suport pentru îmbunătăţirea memoriei de lucru.
Poţi să îl ajuţi pe cel mic să îşi dezvolte această funcţie prin construirea unor mijloace care îmbunătăţesc memoria de lucru în viaţa de zi cu zi.
- Lucraţi la abilităţile vizuale
Încurajează-l pe copil să “deseneze” în minte o imagine a ceea ce a citit sau a auzit.
- Cere-i copilului să te înveţe el pe tine
Că să fie capabil să explice un anumit lucru va trebui să dea sens unei informaţii şi să o sendimenteze în mintea sa.
- Sugerează jocuri care foloseşte memoria vizuală
Sunt multe jocuri care îl vor ajuta pe copil să îşi dezvolte memoria vizuală. Mai poţi încerca şi alte metode: de exemplu, deschide o pagină de revista și cere-i ca într-un anumit interval de timp să găsească toate cuvintele care conţin litera a dintr-un text.
- Jucaţi cărţi
Aceste jocuri îi pot îmbunătăţi memoria de lucru în două feluri: în primul rând copilul trebuie să ţină minte regulile jocului și să îşi amintească ce cărţi are el şi ce alte cărţi au jucat ceilalţi jucători.
- Încurajează cititul activ
Pentru cititul activ copilul va avea nevoie de markere şi sticky notes pentru a marca anumite pasaje, fragmente, personaje din cărţile pe care le citeşte.
Lasa un comentariu