Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

7 moduri de a te proteja de îmbolnăviri iarna

7 moduri de a te proteja de îmbolnăviri iarna
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Obiceiurile care ne păstrează curați și sănătoși nu trebuie să lipsească niciodată, în nici un anotimp din an, dar iarna poate veni cu virusuri, viroze de sezon, răceli așa că nu ne vor ocoli dacă nu suntem atenți.

Iată cum ne putem proteja de îmbolnăviri iarna:

1.Când tușești sau strănuți nu pune mâna la gură ci folosește pliul cotului- asta pentru că pui mâna pe multe lucruri în jur (balustrade, clanțe de uși, bănci, articole folosite de mai multe persoane) și atingându-ți gura, nasul, fața, va duce la transmiterea microbilor. Această regulă nu te va proteja numai pe tine ci și pe alții, dacă tu ești bolnav. Acoperă-ți bine gura și nasul când faci asta și întoarce-te dacă e posibil spre o parte unde nu sunt alți copii sau persoane.

2.Suflă nasul corect – nu se recomandă folosirea batistelor textile ca să sufli nasul, medicii spun că te poți recontamina cu germeni, viruși în momentul când refolosești ceva. Folosește mai curând șervețele de hârtie pe care le împăturești și le arunci la coș imediat după folosire.

3.Spală-ți și dezinfectează-ți mâinile de mai multe ori pe zi – cu siguranță știi că trebuie să faci asta ori de câte ori folosești toaleta sau înainte de a mânca. Dar iarna aceasta fă-o mai des- când te întorci de afară, după ce cobori din autobuz, după ce ieși dintr-un magazin, în general când intri în casă sau în clasă după ce te-ai întors de undeva. Acest obicei te poate salva de multe boli pentru că mâinile murdare transmit foarte ușor viruși, bacterii etc.

4.Consumă în afara casei doar alimente ambalate – mă refer aici la gustarea de la pauză și la orice vrei să servești în grabă pe stradă sau undeva în public. Când nu ai unde să te speli înainte de a consuma ceva, le vei ține cu mâinile murdare și te poți îmbolnăvi (un covrig, plăcintă, sandvich, sneaksuri, biscuiți, felie de pizza etc). Nu vorbesc aici despre ambalaje în general, pentru că multe dintre aceste gustări vin oricum ambalate, dar nu te ajută cu nimic dacă cumperi punga sau pachetul, le desfaci și iei din ele cu mâinile murdare și mănânci. Mai bine mănâncă ceva ce poți să ții de ambalaj și să mănânci, ori așteaptă să ajungi undeva unde poți să te speli pe mâini cum trebuie.

5.Folosește doar lucruri personale- dacă vrei să bei undeva apă, e mai bine să folosești sticla, paharul tău sau să cumperi o sticlă pe care nu o împarți cu alții (să nu bea mai mulți din ea).

6.Când te joci pe afară- chiar dacă alergi și simți că ți-e cald, este bine să nu stai perioade foarte lungi afară ci să intri din când în când într-un loc încălzit.

7. Nu sta afară cu haine sau încălțăminte udă- iarna te poți uda ușor da la zăpadă, ploaie dar și de la transpirație dacă te joci și ești îmbrăcat prea gros. Când te simți ud, este bine să te duci repede să te schimbi. Răcești mult mai repede dacă pielea este udă.

Articole interesante

Lasa un comentariu