Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Curiozităţi…meteo

Curiozităţi…meteo
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Zăpada roşie
Ce aţi zice dacă, într-o dimineaţă de iarnă,  când vă treziţi şi priviţi pe fereastră, aţi descoperi că zăpada este roşie? Aţi rămâne probabil uimiţi. Ei bine, acest lucru este posibil. Explicaţia? Uneori în atmosferă se găseşte praf adus de vânt tocmai din călduroasa Sahara sau alte impurităţi provenite de la obiective industriale. Acestea ajung în nori şi intră în alcătuirea ginaşilor fulgi, dându-le culoarea roşie, galbenă, brună. Uneori şi ploaia poate fi colorată, explicaţia fiind aceeaşi.

Soarele triplu
Soarele triplu este soarele inconjurat de un inel luminos. Imaginea se datorează fenomenului de halo, un fenomen optic care se produce in jurul soarelui.
Astfel, lumina este refractata de fragmentele inghetate din nori. Haloul are mereu aceeasi dimensiune din cauza simetriei hexagonale a cristalelor de gheata. Cu cât concentratia de cristale de gheata din atmosfera este mare, cu atât haloul este foarte intens. Din această cauză, soarele poate apărea inconjurat de înca 2 sau 3 copii, care sunt numiţi „cîinii de pază ai soarelui”.

Luna albastra
Fenomenul de lună albastră este un fenomen rar întâlnit. Luna are culoarea alb – galbuie, cand este luminata de soare, neavând lumină proprie. Între lună şi observatorul de pe pământ se afla atmosfera. Când aceasta este încărcată cu particule de fum si praf care absorb o parte din culorile spectrului luminii atunci este posibil ca la observator să ajunga o lumina abastruie.
Acest fenomen a fost observat in 1950 in Suedia şi în 1951 in Canada. Atunci au avut loc nişte incendii foarte mati, atmosfera fiind încărcată cu tot felul de particule. Se pare că acelaşi fenomen a fost observat încă din 1880,  dupa eruptia vulcanului indonezian Krakatoa. Se spune ca acest vulcan a aruncat in atmosfera 25 de milioarde de metri cubi de roca, fum si piatra ponce, făcând ca luna să se vadă albastră.

Articole interesante

5 comentarii

  1. ce tare!!!……………interesant!!!!…….
  2. ce tare!!!……………interesant!!!!…….

Lasa un comentariu