Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Curiozitati despre albina

Curiozitati despre albina
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Intre 20 000 si 60 000 de albine traiesc intr-un singur stup. Regina depune 1500 oua pe zi si traieste pana la 2 ani. trantorii, cei a caror singura datorie este de a se imperechea cu regina, au o speranta de viata in jur de 24 de zile – si nu au ac.

Lucratoarele – toate femele sterile – sunt foarte ocupate cu lucrul in timpul celor 40 de zile de vara, colectand polen si nectar. Lucratoarele zboara pana la 14 km (9 mile) pentru a gasi polen si nectar, zburand cu 24 km/h (15 mph).

Polenul este principala sursa de proteine si vitamine pentru albine. Albinele pun nectarul in celulele fagurelui iar apoi evaporeaza apa din el prin miscari rapide ale aripilor.

Lucratoarele apara stupul. Acul ascutit si taios sustinut de muschi patrunde rapid in pielea invadatorului, iar sacul cu venin incepe sa se contracte ritmic pentru a pompa veninul in intrus.

O albina lucratoare comunica descoperirile sale florale prestind un dans pe fagure. Orientarea miscarilor ei si frecventa vibratiilor indica directia si distanta pina la cimpul de flori.Albinele nu vad culoarea rosie, in schimb pot vedea razele ultraviolete, invizibile pentru ochii nostri.

Albinele nu au urechi, dar au un excelent simt al mirosului cu chimioreceptori in antene.

Fara albine nu ar mai fi flori sau recolte. Desi pasarile, alte insecte ori vintul polenizeaza si ele plantele, albinele au cea mai mare contributie.

Articole interesante

12 comentarii

  1. Eu vreau sa aflu mai multe despre albine da din pacate nu sunt mai multe curiozitati din viata albinelor .As vrea mai multe curiozitati pentru a mai anvata ceva despre albine.Va rog mult sa mai dati pe Google mai multe curiozitati.
    Cam atat as avea si eu de spus despre voi.
    Sa bagati maimulte curiozitati.
    Va multimesc ca miati ascultat dorinte.
    Anco data va multumesc.
    Daca bagati mai multe curiozitati va multumesc si mai mult.
    Va multimesc
    La revedere
    Pa pa
  2. e super teare siinteresant acest site dar din pacate nu gasesti numik despre plante de balta.
  3. Re mine ma imformat saitul asta foarte bine.
  4. pe mine ma impresionat saitul asta.eu sunt bucuros ca am gasit ceva interesant despre albine dar nu e destula informatie.mia placuttare informatia asta.
  5. este foarte educativ.Va multumesc ca l-ati bagat.Pa
  6. lucratoarele pot zbura pentru a aduce hrana intre3-5 Km dar nu 14 Km cum sa scris mai sus.pa pa
  7. BINE VENIT ACEST ARTICOL !
    ASTEPT NOI COMENTARII.MULTUMESC.
  8. Vreau sa stiu despre albine cum pot ele sa poleizeze planta si cum traiesc ele in casa lor numita stup.Si in plus doamna de romana ma pus sa fac un referat.

Lasa un comentariu