Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Începe simularea probelor scrise la Evaluarea Naţională pentru elevii claselor a VIII-a şi a VII-a

Începe simularea probelor scrise la Evaluarea Naţională pentru elevii claselor a VIII-a şi a VII-a
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a (EN VIII) are loc în perioada 11-13 martie. Anul acesta, vor participa, în premieră, și elevii  clasei a VII-a. Simularea se adresează celor aproximativ 350.000 de elevi înscrişi în clasele VII-VIII la începutul anului şcolar 2018-2019.

Potrivit Ministerul Educaţiei, în 11 martie se va susţine proba de Limba şi literatura română, în 12 martie – Matematica, iar în 13 martie – Limba şi literatura maternă.

Rezultatele vor fi anuntate pe data de 22 martie. Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis pâna la ora 8:30. Pentru a elabora lucrarea, elevii au la dispozitie doua ore din momentul distribuirii subiectelor.

Subiectele sunt elaborate de către specialiştii Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) şi sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea elevilor de a se exprima pe temele din programa de examen, parcurse până la această data. Corectarea lucrărilor va fi realizată, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de către doi profesori, de regulă, din unităţile de învatamânt în care elevii susţin simularea.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învaţamânt prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Notele obţinute la simularile naţionale pot fi trecute în catalog, însă acest lucru se face doar la solicitarea părinților sau elevilor.

Obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obţinerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie.

Articole interesante

Lasa un comentariu