Noutăți cu privire la data când va avea loc Evaluarea Națională 2021

0

Pandemia de Covid 19 continuă, din păcate, să aducă schimbări după schimbări în structura anului școlar de la noi dar și în programul desfășurării examenului de Evaluare Națională și de Bacalaureat. Se speră că vaccinările anti-Covid vor aduce puțin din normalitatea de dinainte, posibil nu mai devreme de anul școlar viitor, dar până atunci trebuie să continuăm să fim flexibili și deschiși la modificări.

Prelungirea vacanței de primăvară la o lună și propunerile de modificare a datei de final a anului școlar, punea sub semnul întrebării dacă Evaluarea Națională va avea loc la data stabilită sau se va schimba. Totuși autoritățile au clarificat că data stabilită inițial pentru desfășurarea acestui examen nu se modifică:

“Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite conform calendarului deja aprobat și cunoscut, respectiv 22-25 iunie pentru probele scrise ale de la Evaluarea Națională și 28 iunie – 1 iulie pentru probele scrise de la examenul de Bacalaureat”, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, după ședința Comisiei de Dialog Social convocată la Minister.

Pentru ca aceste date să se respecte, clasele terminale rămân la programul stabilit, adică vacanță pentru sărbătorile pascale Catolice între data de 2 aprilie și 11 aprilie, vacanță pentru sărbătorile paștelui ortodox între 30 aprilie și 9 mai. Clasele terminale finalizează  vacanța pe 9 mai, spre deosebire de toate celelalte clase care vor termina vacanța pe 4 mai. Semestrul al doilea va fi redus cu o săptămână dar regula nu se aplică și claselor din anii terminali.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?